TROMSØ - BRANN 4-0:

«Det finnes bare én Sigurd Rushfeldt, én Sigurd Rushfeldt», sang Tromsø-fansen under søndagens tippeligaoppgjør mot Brann.

Og de fremmøtte på Alfheim hadde også god grunn til å hylle sin veteranspiss. Tre ganger fant han nettmaskene mot gjestene fra Bergen.

Dermed tok 38-åringen over tittelen som den mestscorende i den norske toppdivisjonen noensinne. Rushfeldt står nå med 168 fulltreffere.

- En stor dag
Rekorden tok han fra tidligere Rosenborg-spiss Harald Martin Brattbakk, som stoppet på 166 fulltreffere i løpet av karrieren.

- Det er en stor dag for meg personlig, sier målkongen til TV 2.

- Det er har vært snakk om denne rekorden lenge, men det jo litt min egen feil, siden jeg ikke har tatt den før. Men det er deilig, sier Rushfeldt.

Seieren over Brann betyr også at Tromsø igjen topper tabellen, med bedre målforskjell enn Strømsgodset, begge lag står med 19 poeng.

- For TIL vil det å vinne serien være det største. Med det er langt igjen, så vi får se, sier 38-åringen.

- Nå går vi ut i en liten ferie, så jeg var sugen på å få denne målrekorden unnagjort før den. Nå kan jeg slappe av litt, sier storscoreren.

Tangerte rekorden
Tromsø har virkelig stått fram som et topplag i Tippeligaen denne sesongen og før møtet med Brann var laget fra Nord-Norge det eneste uten tap i serien.

Den statistikken kunne heller ikke bergenserne gjøre stort med. Rushfeldt-showet startet etter 37 minutters spill.

Kara Mbodj og Mos Abdellaoue kombinerte fint i forkant, før sistnevnte la ut til veteranen. I lange klyv kom Rushfeldt stormende og satte ballen i mål via keeper.

Med det tangerte spissen rekorden til Brattbakk. 1-0 sto seg også til pause.

Overtok rekorden
Og andre omgang var 30 minutter gammel da den tidligere Austria Vien-spissen var på farten igjen. Remi Johansen slo inn og Rushfeldt bredsidet inn sitt andre.

Dermed var han alene om målrekorden.

Men veteranen var ikke ferdig for kvelden. Åtte minutter før slutt kom kronen på verket.

Denne gangen var Hans Åge Yndestad servitør og typisk nok kom den tredje scoringen etter en heading fra Tromsø-spissen. Mål nummer 168 var et faktum.

Helt på tampen fastsatte Tom Høgli sluttresultatet til 4-0 på straffe. Hans første tippeligamål, etter en hans fra Lars Grorud i forkant.

Seieren betyr også at Tromsø fortsatt leder Tippeligaen, med 19 poeng etter ni serierunder. Brann ligger nå som nummer åtte, med 13 poeng.

HTML EMBED