Torsdag morgen våknet Idar Vollvik til nok en forside i Norges største forretningsavis, Dagens Næringsliv, hvor gjelden hans var hovedoppslaget.

Her slås det opp at han fortsatt har en kjempegjeld - på 130 millioner kroner.

Den kjente mobilgründeren er imidlertid mer hardhudet enn de fleste, og sier til og med at han bør tåle slike oppslag selv om han synes det er urettferdig.

- Jeg må finne meg i slike artikler, fordi jeg har stukket meg frem så mye. De bekrefter jo en del ting om at det går i mot en løsning i artikkelen, men det kommer jo ikke frem på forsiden i det hele tatt, da, sier Vollvik til NA24.

Fikk kjempegjeld
Da han i sin tid solgte Chess for 2,4 milliarder kroner hadde han bygd opp en kundemasse på 400.000.

Selv satt han igjen med et tisifret beløp, som han så satte inn i Vollvik Invest. Fire år senere var imidlertid hele egenkapitalen borte og siden har investeringsselskap slitt med betydelig gjeld.

Og grunnen var aksjehandel verden sannsynigvis ikke har sett maken til.

Bare i 2006 tradet han for elleville 236 milliarder kroner, og han skal selv ha fått beskjed av Citibank i London om at det på den tiden var verdensrekord i omsetning fra en og samme person.

Aksjespekulasjonene medførte imidlertid ikke bare at han spilte bort alle pengene fra Chess-salget, der hoveddelen forsvant til norsk meglerbransje, men han skaffet seg også omfattende gjeld.

En av dem som var Vollviks mest aktive meglere var First Securities. Her har Ludo-sjefen fortsatt 130 millioner i gjeld.

Ifølge Dagens Næringsliv har Vollvik nå lagt frem en tredelt løsning for å bli kvitt gjelden til meglerhuset. Den ene delen er et kontantbeløp, den andre delen er ettergivelse av gjeld, mens den siste delen er at First får aksjer i Vollviks ny mobilsatsing, Ludo.

Ville tvangsselge huset
Før jul avverget Idar Vollvik en konkurs, men rett etter nyttår ble det klart at kemneren i Bergen begjærte Vollvik-familiens hjem på Fanahammeren tvangssolgt.

Totalt skyldte den kjente mobilgründeren da mellom 17 til 18 millioner kroner i skatt, men brødrene Kristian og Roger Adolfsen har kommet unnsettende til for å hjelpe Vollvik.

Les Ole Eikeland: Hold deg unna aksjetrading, Idar!!

I tillegg til at han nå er i ferd med å kvitte seg med First-gjelden, er pengene til kemneren på vei over fjellet til Bergen i disse dager.

- Det er klart at dette har vært svært ødeleggende for meg. Jeg har gjort noe dumt, det har jeg sagt flere ganger, men jeg ønsker å legge dette bak meg og gå videre, sier en oppriktig Vollvik.

- Var utrolig dum
Han vil overhodet ikke gå inn på meglerhusenes rolle i den hasardiøse aksjetradingen etter Chess-salget, men ønsker å bruke energien på nysatsingen Ludo.

- Jeg gjorde en utrolig dum ting med at jeg tapte disse pengene, men jeg er ferdig med det. Men jeg har nesten ikke hatt mer moro enn nå, i form av at, som vi sier i Trøndelag, reiser kjerringa.

Tøff endring
Vollvik sier videre at salget til Ludo er bra. Selskapet har til og med overlevd den store endringen av termineringsinntektene, som Telenor og Netcom har hatt godt av.

- Dette har rammet alle de små. Ikke bare oss. Her blir bare Telenor og Netcom rikere, sier Vollvik til NA24.

Og han fortsetter:

- Ludo skal fosse fremover nå.