Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vet at amerikanerne hater det

Tutta er selvsikker før Solheim Cup.

– Suzann Pettersen er det ultimate konkurransemennesket, sier den amerikanske golfstjernen Morgan Pressel om sin norske rival.

– Hun ønsker å slå deg. Du vet hun vil gi alt hun har, legger Pressel til.

I en videosnutt på LPGAs nettsted forteller Pressel (25), svenske Pernilla Lindberg (27) og tidligere verdensener Tseng Ya-ni (24) fra Taiwan om sitt forhold til Tutta (32). Denne uken spilles British Open, som er årets fjerde majorturnering.

Mens Pettersen ofte er svært innbitt og konsentrert mens hun spiller, sitter som regel latteren løst hos oslojenta utenom konkurranse.

– Hvis jeg er på drivingrangen, kan jeg høre henne fra klubbhuset. Så høyt ler hun. Når hun er ute på banen, har det ingenting å si om du er venninnen hennes. Hun har lyst til å slå deg, forklarer Tseng.

Spiller med hjertet
Pettersen tror konkurrentenes inntrykk av henne stemmer bra.

– Utenfor banen er jeg veldig avslappet og tar meg selv lite seriøst. På banen er jeg der for å gjøre en jobb, og intensiteten tar kanskje til tider overhånd. Jeg prøver å være mer avslappet, men samtidig innbitt og klar til å prestere.

– Det er vanskelig å finne en riktig formel for hvordan man skal være. Det viktigste er å spille med hjertet, sier Tutta til NTB.

Fryktet av amerikanerne
Om to uker skal Europa forsøke å forsvare 2011-seieren over USA i Solheim Cup. Pettersen blir blant de viktigste spillere på det europeiske laget.

– Jeg vet at amerikanerne hater å møte meg, smiler Tutta.

– Hun er en type spiller du ønsker på laget ditt. Det blir alltid tøft når du spiller mot Suzann, sier Pressel.

Pernilla Lindberg er glad hun slipper å møte Tutta i Solheim Cup.

– Suzann på og utenfor banen er som to forskjellige personer. På banen kan hun være veldig skremmende. Det føles godt å vite at hun er på Europas lag i Solheim Cup, for jeg ville ikke ha likt å spille mot henne, sier Friberg til lpga.com.

Vennskap
I løpet av sine ti år på LPGA-touren har Suzann Pettersen fått seg mange gode venner.

– Vi er konkurransemennesker og kan se ut som bitre fiender, men jeg har mange gode venner her ute. (Tseng) Ya-ni kjenner jeg veldig godt, og hun er som en lillesøster for meg, sier 32-åringen.

– Hun er en god konkurrent og en god venn. Hvis jeg ikke vinner, kan hun gjerne vinne, sier Tseng om sin norske venninne.

British Open spilles fra torsdag til søndag. Marianne Skarpnord stiller også i turneringen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken