Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vet at noen hater det

De norske gulljentene festet i London.

LONDON (Nettavisen): Lørdag kveld kunne de norske håndballjentene juble for gull i OL, og det skulle selvfølgelig feires.

Litt over klokken ett om natta britisk tid møtte jentene opp til banketten på Gibson Hall i Bishopgate nær Liverpool street.

Tradisjonen tro skulle sjampanjen sprettes, det skulle synges, danses og noen skulle holde taler. Det ble garantert en sen kveld på jentene.

Pressen fikk kun med seg 15 minutter av festen før dørene ble lukket, men i løpet det korte besøket fikk alle likevel en smakebit på moroa.

- Synger «Tore Tang»

Etter at sjampanjen var på plass i glasset slo for eksempel Camilla Herrem til med OL-låta fra Lillehammer i 1994, «Se ilden lyse».

Den godeste Herrem kunne love Nettavisen at det ville bli mer sang utover natten, selv om ikke alle er like begeistret for den slags.

- Det blir det. Det blir alltid «Tore Tang». Det er sånn det er, og sånn det alltid vil være, sier en smørblid Herrem til Nettavisen.

- Jeg vet det er mange som hater det, men når jeg ikke får oppleve Mods selv, så da blir det jeg som synger, fortsetter kantspilleren.

- Ikke gått opp
Herrem er en av spillerne i troppen som kunne feire OL-gull for første gang. Hun tror det vil ta litt tid før dette går opp for henne.

- Det har ikke helt gått opp ennå, nei. Det tar nok litt tid, kanskje en to-tre dager. Jeg har ikke sjans til å ta det innover meg nå, sier hun.

- Jeg tenker ikke engang at dette er OL. Det er bare en helt ubeskrivelig følelse. Helt fantastisk, sier Herrem.

- God til å feste
En annen som hadde en stor dag lørdag var Linn Jørum Sulland. Hun scoret ti mål i finalen og ble på mange måter den store gullhelten.

På festen skulle storscoreren kose seg, og hun syntes det var fint å ikke måtte opp så tidlig dagen etter.

- Dette er deilig. Man blir glad av dette. Jeg regner med at det blir en bra fest. Det er mye bra menneske her, sier hun.

- Jeg er god til å feste, og nå er jeg bare så glad. Det blir uvant å ikke ha noe tidsskjema å følge, sier Larvik-spilleren.

- Godt å komme hjem
Søndag skal håndballjentene se herrefinalen i håndball, og kanskje ta seg en ny fest. Andre ser også fram til å komme hjem.

- Det her skal vi ferie både i dag og i morgen. Jeg og Katrine fra Györ har fått to uker ekstra fri, forteller Heidi Løke.

Den meste av fritiden skal Løke imidlertid bruke sammen med familien og sønnen Alexander. Han fyller seks år nå i sommer.

- Nå blir det veldig godt å komme hjem. Spesielt etter at vi har slitt, jobbet, og stått sammen som et lag hele veien, sier hun til Nettavisen.

- Det smaker ekstra godt når det har vært litt motgang, og så ender det godt, avslutter den norske stjernen.

Kommentarer til denne saken