Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vil at de skal få sparken

Kohinoor vil aldri forsone seg med behandlingen Ali fikk, men er glad for at hun blir trodd.

Kritikken fra fylkeslegen mot de to ambulansesjåførene er svært hard - de levnes liten ære for jobben de gjorde i Sofienbergparken da Ali ble slått ned.

- Vi konkluderer med at sjåførene opptrådte diskriminerende og med rasistiske overtoner. Vi ber Statens Helsetilsyn vurdere å begjære påtale i saken, fortalte fylkeslege i Oslo og Akershus Petter Schou på en pressekonferanse i ettermiddag.

Se utdrag fra pressekonferansen nederst i saken

Media flokket seg rundt kona til Ali, Kohinoor, etter pressekonferansen. Pressen spurte henne hva hun ønsket at skulle skje med ambulansepersonellet.

- Jeg vil at de skal få sparken, sa Kohinoor.

I et intervju med TV 2, forteller hun om følelsene rundt pressekonferansen.

- Jeg var veldig spent på resultatet. Dette er ikke noe jeg gikk ut med fordi jeg ikke hadde noe annet å gjøre, det var virkelig grovt det vi opplevde i parken, og jeg valgte å ikke tie stille med det. Nå har jeg fått fylkeslegen til å bekrefte at dette er uakseptabelt, og det er jeg glad for, sier Kohinoor.

Hun virker lettet over at fylkeslegen har gitt henne medhold i at det var diskriminerende.

- Jeg forstår det sånn at fylkeslegen sier at han ikke fikk øyeblikkelig hjelp, han har heller ikke fått omsorgsfull hjelp, og disse tingene kan regnes som diskrimerende og rasistisk, sier Kohinoor.

- Når fylkeslegen sier dette, regner jeg med at folk skjønner at dette var veldig alvorlig.

Hun sier det er mye i saken som har gjort den stor.

- Hadde det ikke vært for bilder og videoen av hendelsen, kunne dette fort ha blitt en spalte i en avisredaksjon. Men det var også mange vitner i denne hendelsen. Mange ting har gjort saken stor, sier hun.

Kohinoor sier hun egentlig ikke fryktet at fylkeslegen ville ta for mye hensyn til ambulansepersonellet.

- Han var ikke tilstede, og man vet ikke hva folk legger mest vekt på. Men det var mange vitner, og jeg følte at jeg hadde en steil sak, sier Kohinoor.

På spørsmål om hun kan forsone seg med ambulansesjåførene, svarer hun.

- Jeg kommer ikke akkurat til å be dem på middag, om det er det du tenker. Mannen min ligger fortsatt på sykehus, og vi har betalt en altfor høy pris for dette, sier Kohinoor.

188300

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album