Med 36 mål på 34 kamper denne sesongen, utpeker Luis Suarez seg som en av verdens beste angripere. Uruguayaneren regelrett herjer for Barcelona, og sammen med Lionel Messi og Neymar, utgjør han en enorm angrepsrekke.

I et intervju med tidligere lagkamerat Jamie Carragher, for Daily Mail, forteller Suarez at han endelig kan fokusere på fotballen.

- Det er utrolig hvor raskt ting endres i fotballen, og hvordan livet kan snu. Jeg gikk fra å være den onde fyren, den aller værste fyren, som måtte tåle all kritikk, til å bli spilleren som utgjør forskjellen for laget mitt. Man får alltid en ny sjanse etter å ha gjort en feil, og jeg er stolt av å ha kommet tilbake etter den tøffe tiden.

- I Liverpool måtte jeg ofre så mye. Mye ansvar lå på meg, og det ble mange utenomsportslige saker. Her i Barcelona er fokuset like mye på flere andre spillere, og det trives jeg godt med, forteller Suarez til Carragher.

- Ansvaret påvirket meg

For spissen omtales ikke lenger som en bråkebøtte, men som en målscorer som bøtter inn scoringer.

- Det er det jeg vil bli husket for, ikke de dårlige tingene som har skjedd. Jeg vet at noen vil huske meg for dumme ting jeg har gjort, og det kan jeg ikke gjøre noe med. Men jeg ønsker så klart å bli husket for gode ting, som å score mål og å vinne titler.

- Ansvaret i Liverpool påvirket meg til å gjøre dumme ting, innrømmer spissen.

(Saken fortsetter under bildet.)

- De forstod at jeg ville hjelpe

I Liverpool var Suarez klubbens målscorer, og han var også spilleren som holdt laget inne i kampen om ligagullet - nærmest alene. I tillegg ble han slaktet av media som en ekkel fyr, som beit motspillere, filmet og ropte på dommerne. I Barcelona har han følt seg hjemme fra dag én, og det utenomsportslige tullet har uteblitt.

- Da jeg kom, var jeg usikker på om jeg passet inn i deres tiki-taka-fotball. Jeg trives best med mer rom rundt meg. Men med hjelp fra lagkameratene, og ved å få lov til å spille som nummer ni, er jeg nå veldig komfortabel. Både Leo (Messi) og Ney (Neymar) har jeg et veldig godt forhold til. De forstod raskt at jeg kom for å hjelpe dem, ikke konkurrere mot dem.

Den dødelige trioen på topp for Barcelona har ført klubben til flere titler på kort tid. I sin første sesong i Barcelona, vant Suarez både ligaen, cupen og Champions League. I Champions League-finalen mot Juventus scoret også Suarez. Han har fått det han ønsket i Barcelona.

- Jeg ønsker alltid å vinne titler. Jeg vil ikke bare delta i Champions League - jeg vil vinne den. Det var en drøm å spille ved siden av Steven (Gerrard) i Liverpool, men jeg ønsker alltid å vokse som spiller. Det får jeg muligheten til i Barcelona.

Tilbake i rødt

Angriperen innrømmer likevel at han savner noe av stemingen rundt kampene på Anfield. Mot slutten av intervjuet med Carragher åpner han også delvis for en overgang tilbake til Liverpool. Men det er ett kriterium: Jamie Carragher må være manager.

- Så du kan bli min første signering hvis jeg blir Liverpool-manager?, spør Carragher.

- Når blir du manager?

- Når kommer du tilbake?

- Skal vi si om tre år?, ler Suarez.

- Jeg får komme igang med kursene, da!