Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vil lære av pappas feil

Charlie Adam sr. prioriterte pubjobben foran fotballkarrieren. Sønnen vil ikke gjøre samme feil.

Etter å ha imponert for det skotske laget Brechin City i flere år, ble Charlie Adam hentet til Dundee United i 1989 av Jim McLean, Dundee-manageren som «aldri» kjøpte dårlige spillere.

Det ble med seks kamper for det skotske Premier League-laget, før Adam fikk jobb på en pub og fotballkarrieren gradvis hellet nedover.

På midten av 2000-tallet ble Adams sønn, også han med navnet Charlie, sendt på lån fra Rangers til Ross County og senere St. Mirren - og det kunne se ut som om ungguttens fotballkarriere skulle ende på samme måte som farens.

Men lørdag er Charlie Adam en viktig brikke i Liverpool-laget som besøker Arsenal i storkampen på Emirates Stadium.

FØLG ARSENAL - LIVERPOOL LIVE FRA 13.45!

- Skylder dem mye
- Jeg vil lære av de feilene som faren min gjorde, sier Adam i et intervju med den engelske avisen The Guardian.

- Alt det han ikke oppnådde innen fotballen, det vil jeg oppnå. Jeg har fortalt ham det, han vet det, forklarer midtbanespilleren, som imponerte stort for Blackpool sist sesong og ble hentet til Anfield i sommer.

Men selv om faren aldri ble en av de store stjernene på fotballhimmelen, er Adam jr. klar på at familien har betydd mye for hans egen karriere.

- Jeg ville ikke vært på banen som Liverpool-spiller om det ikke hadde vært for ham og resten av familien min. Alle de som har støttet meg på veien, de skylder jeg mye, forteller han åpenhjertig.

Sender stikk til Rangers
Charlie Adam - sønnen, altså - ble aldri noen suksess som ung spiller i Glasgow Rangers.

Fra 2003 til 2009 fikk han kun 61 opptredener for den stolte klubben, og tilbrakte mye av tiden på utlån hos svakere klubber i Skottland.

På spørsmål om hvorfor han skal slå gjennom i Liverpool, når han ikke klarte det i den skotske klubben, nøler ikke 25-åringen med svaret.

- Fordi jeg får muligheten til å spille her. Jeg kommer til å få en fair sjanse. Derfor, svarer Adam, og sender et stikk til Rangers-managerne som aldri våget å satse på ham.

Og mot Arsenal på lørdag har Adam muligheten til virkelig å spille seg inn i Liverpool-fansens hjerter.

- Fortsatt stor respekt
Motstanderne er inne i en turbulent periode, etter at Cesc Fàbregas har forsvunnet til Barcelona samtidig som Samir Nasri etter alt å dømme er på vei vekk fra klubben.

Det kan være en fordel for et revansjesugent Liverpool, som ønsker å vise seg fram fra en bedre side enn hva de gjorde i 1-1-kampen mot Sunderland i sesongåpningen.

Uten at Liverpool-manager Kenny Dalglish våger å tro på akkurat det.

- Det kommer ikke til å bli lettere for oss siden de har mistet Fàbregas, at Nasri kanskje ikke spiller og at de har noen suspensjoner. Det kommer fortsatt til å bli en vanskelig kamp for oss, og de er fortsatt et lag jeg har stor respekt for, sier Dalglish på pressekonferansen før kampen.

Om Liverpool og Charlie Adam er i stand til å slå Arsenal på bortebane for første gang i seriesammenheng siden 2000, får vi svaret på lørdag ettermiddag.

HTML EMBED
Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken