Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vil savne jentene

Ole Gustav Gjekstads og Larvik-jentene har startet feiringen av det historiske europacupgullet. Feiringen vil pågå til langt utpå morgenkvisten.

- Jeg er 90 prosent glad for at vi vant og 10 prosent vemodig fordi at det slutt med Larvik-jentene. Jeg kommer til å savne jentene, sier en stolt Ole Gustav Gjekstad til TV2 Nettavisen.

I sju år har Ole Gustav Gjekstad ledet Larvik-jentene. Returkampen i europacupfinalen mot kroatiske Podravka markerte slutten. Det endte med brakseier.

- Jeg kan egentlig ikke få en bedre avslutning på årene mine i Larvik. Dette er helt topp og alt jeg kan drømme om, sier Gjekstad.

Ubeseiret i over tre år

Etter at Bækkelagets storlag raknet har Larvik tidvis vært så suverene i den norske serien at all spenning nesten er forsvunnet. Gjekstads teambuilding-egenskaper har vært svært viktige for oppbyggingen av den statusen Larvik har skaffet seg som Norges klart beste kvinnelag i håndball etter tusenårsskiftet.

I sin periode som trener har Gjekstad ledet klubben til fem seriemesterskap og fire NM-titler. Han har bygget opp og disponerer Norges klart beste spillerstall. Larviks håndballjenter var så gode at de gikk ubeseiret i Norge i tre år og 11 dager. Inntil en sluttspillkamp mot Tertnes i Haukelandshallen våren 2004. Hele håndball-Norge regnet kampen som enkel match for Larvik-jentene. Slik skulle det ikke gå.

Foran 1100 sjokkerte bergensere overrasket Tertnes og vant 32-20. Larvik var revansjesugne før returkampen, men klarte bare å vinne med 11 mål. Et mål for lite. Dermed røk Champions League-drømmen inneværende sesong. Larvik spilte derfor årets sesong i cupvinnercupen.

- Vi har hatt en flott europacupsesong, sier Gjekstad.

Larvik imponerte i bortekampen i Kroatia forrige helg. 31-26 var utgangspunktet før kveldens kamp som Larvik vant 37-27. Sammenlagt ble det 68-53.

- Trenger nye utfordringer

Tidligere i vår var han aktuell som etterfølger for Marit Breivik på kvinnelandslaget, dersom Breivik hadde valgt å gi seg.

- Landslagstrenerjobben har aldri vært noen drøm for meg, men det er en interessant jobb, sier Gjekstad.

Breivik fortsatte. Gjekstad velger å gi seg i Larvik. Spørsmålet er hvorfor?

- Syv år er lenge som trener på samme sted. Jeg trenger nye utfordringer og får dem i Drammen, sier Gjekstad og fortsetter:

- Jeg har visst siden september i fjor at det var over, men det er spesielt, sier Gjekstad.

Kontrakten med Larvik løper til 31. mai, men allerede mandag er han på plass som ny trener for Drammens herrelag.

- Jeg bor i Sandefjord og kommer nok til å følge Larvik-jentene i framtida, sier Gjekstad.

Fra neste sesong overtar nåværende assistenttrener Karl Erik Bøhn Larvik-skuta som hovedtrener. Med seg får han Kristine Duvholt som avslutter som aktiv i kveld. Katja Nyberg spiller også sin siste kamp for Vestfoldklubben i kveld. Sesongen så langt har vært en triumfferd. Larvik har i årets sesong tatt 43 seire på 44 spilte kamper inkludert europacup og norske cupkamper.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken