Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg ville ikke overdrive feiringen

«Uønskede» Frank Lampard ble historisk som Chelseas mestscorende spiller.

ASTON VILLA - CHELSEA 1-2:

Chelsea kunne med seier i lørdagens bortekamp sikre seg en plass i neste sesongs Champions League, mens Aston Villa kunne ha sikret plassen i Premier League med seier.

Christian Benteke sendte hjemmelaget i føringen kvarteret ut i første omgang.

Like før pause fikk Ramires rødt kort, og gjorde oppgaven tøffere for gjestene.

Kvarteret ut i andre omgang ble Benteke utvist, før Chelsea utlignet to minutter senere etter scoring av Frank Lampard.

Scoringen sørget for at Lampard er den mestscorende Chelsea-spilleren i historien.

To minutter før slutt avgjorde Lampard kampen for Chelsea. Det resulterte i at bortefansen stormet ned og ut på banen for å feire sammen med Chelsea-spillerne.

203 Chelsea-mål
Lampard er nå spilleren som har scoret fjerde mest av alle i Premier League. Med fulltrefferne slo han Bobby Tamblings klubbrekord på 202 mål.

- Det føles helt fantastisk. Jeg har likt vært eneste minutt jeg har vært i denne klubben, fastlso Chelsea-helten etter seieren.

- Det å kvalifisere seg til Champions League er det viktigste for denne klubben denne sesongen. Vi hadde vår største dag i historien der i fjor, og vil tilbake, fortsatte Lampard.

Chelsea ble trolig snytt for 2-1-målet allerede før Lampard scoret sitt andre. Demba Ba så nemlig ut til å ha fått en ball over streken, uten at dommerne dømte scoring.

- Alle ønsker seg mållinjeteknologi fra neste sesong. Det så ut som mål, men jeg vil ikke klandre dommeren. Det var mange spillere i veien for sikten, sa Chleseas matchvinnerhelt.

(Saken fortsetter under bildet)

Lampard innrømmet at hans 203. Chelsea-mål smakte enda litt bedre enn det første målet som tangerte Tamblings rekord.

- Å slå rekorden var det største. Bobby Tambling er en stor mann, og av respekt for ham ville jeg ikke overdrive feiringen av målene.

Lampard feiret som så ofte før med å rette blikket opp og peke mot himmelen.

- Jeg mistet moren min for noen år siden. Hun var den største støttespilleren min, forklarte 34-åringen.

Frisk åpning
Hjemmelaget startet kampen friskt. De presset høyt og hadde ballen mest innledningsvis.

Chelsea-forsvaret var godt organisert, men Christian Benteke fant smutthullet 15 minutter ut i kampen.

Spissen, som har vært Aston Villas beste spiller denne sesongen, fikk æren av å avslutte et vakkert angrep som han selv startet med scoring.

Benteke knuste Gary Cahill i duell, brystet ballen ned til Yacouba Sylla, fikk ballen tilbake, før han fra skrått hold enkelt plasserte ballen forbi Petr Cech i Chelsea-buret.

- Han er enorm, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter scoringen.

(Saken fortsetter under bildet)

Rødt kort
Åtte minutter senere var Demba Ba utrolig nære utligning. Den tidligere Newcastle-spissen ble spilt alene gjennom med Brad Guzan. Ba fikk ballen forbi Guzan, men spissen falt og fikk ikke dyttet inn returen før en Aston Villa-spiller fikk rensket unna.

Halvtimen ut i første omgang måtte Guzan vise frem refleksene sine igjen.

Chelsea fikk frispark rett utenfor sekstenmeteren. Frank Lampard, som har banket inn bøttevis med mål fra tilsvarende posisjon, gikk frem for å ta frisparket. Skuddet gikk forbi muren og ned mot lengste hjørne. Der lå Guzan og fikk fistet ballen ut til corner.

I førsteomgangens siste spilleminutt ble oppgaven tøffere for gjestene. Ramires pådro seg dagens andre gule kort, og måtte ta seg en tidlig dusj.

Ti minutter tidligere kunne Benteke også ha fått rødt kort, etter at han albuet César Azpilicueta. Dommeren nøyde seg med å gi spissen det gule kortet.

Historiske Lampard
Andre omgang startet med at hjemmelaget hadde ballen mest. Gjestene slet kraftig med å holde på ballen mot aggressive Aston Villa-spillere.

Kvarteret ut i andre omgang fikk vi se nok et rødt kort på Villa Park.

Benteke, som pådro seg gult kort i første omgang, fikk dagens andre gule kort i duell mot John Terry.

- Det var et veldig stort tap. Vi kontrollerte kampen fram til da. Laget fortjente ikke dette, men noen av avgjørelsene til dommerne var veldig dårlige, sa en tydelig irritert Paul Lambert til BBC.

Aston Villa-manageren ga Frank Lampard honnør for storspillet, men ville ikke gå inn på hvorhvidt Cristian Benteke blir å finne i Villa-drakta også neste sesong.

- Det er ingen vits i å spørre om det. Jeg svarer bare på spørsmål om kampen, sa skotten.

Utvisningen så ut til å gi gjestene litt ekstra krefter, og to minutter senere slo Chelsea tilbake.

Frank Lampard, som er uønsket i Chelsea, dro seg fri inne i feltet, før han hamret ballen opp i lengste hjørne. Fantastisk scoring av en fantastisk fotballspiller. Det var Chelsea-legendens 202. ligamål for Chelsea.

Burde fått godkjent mål
72 minutter ut i kampen var gjestene meget nære ved å ta ledelsen.

Cahill sendte ballen mot mål, men Sylla stod riktig plassert og reddet ballen på streken. Reprisene viste at hele ballen ikke var over mållinja.

Ba var frempå returen, og i den situasjonen så det ut til at Chelsea ble snytt for scoring.

Mot slutten av kampen hadde begge lagene store sjanser til å avgjøre kampen.

Fire minutter før slutt dunket Ashley Westwood ballen mot mål, men Cech var med på notene og vartet opp med en fin redning.

Ett minutt senere kronet Lampard dagen med å avgjøre kampen med sin andre scoring for dagen, og sitt mål nummer 203 for londonlaget.

Hvordan kan Chelsea la være å tilby midtbanespilleren ny kontrakt?

Flere scoringer ble det ikke, og Chelsea kan feire plass i neste sesongs Champions League.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken