Gå til sidens hovedinnhold

Jens får juling

Ap tilbake og Høyre fram på ny måling

Oslo (NTB): Regjeringspartiene Ap og SV går tilbake, mens Sp går fram på en ny meningsmåling. På den borgerlige siden går både Høyre og Frp fram, noe som gir et klart borgerlig flertall på Stortinget.

Arbeiderpartiet går tilbake med 1,1 prosentpoeng til en oppslutning på 28,1 prosent på målingen som er utført for VG av InFact.

SV går tilbake med marginale 0,4 prosentpoeng til en oppslutning på 3,7 prosent, noe som fører partiet under sperregrensen igjen, og med bare ett utjevningsmandat på Stortinget hvis dette hadde vært valgresultatet. I dag har SV 11 representanter.

Sp er eneste partiet i den rødgrønne regjeringskoalisjonen som går fram, og det med 1 prosentpoeng til 5,2 prosents oppslutning.

Både Høyre og Frp går fram på VGs måling. Høyre riktignok marginalt med bare 0,4 prosentpoeng til 34,1 prosents oppslutning. Det ville gitt partiet over dobbelt så mange stortingsrepresentanter som i dag hvis dette hadde vært valgresultatet..

Frp går fram med 1,3 prosentpoeng til en oppslutning på 14,8 prosent. De borgerlige partiene ville fått 107 mandater på Stortinget mot de sosialistiske partienes 61 ved et valg.

Rødt er inne på Stortinget med ett mandat på denne målingen, med en oppslutning på 1,5 prosent, fram med 0,1 prosentpoeng.

Oppslutning for de andre partiene (med endring fra forrige måling i parentes): KrF 4,4 (-0,9), V 5,2 (-), MDG 1,5 (+0,1) og Andre 1,5 (-0,5)

(©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken