Gå til sidens hovedinnhold

Jens hopper opp i ryggen på Erna

Arbeiderpartiet tar et kjempejafs av Høyres forsprang på ny meningsmåling for april.

Arbeiderpartiet tar et kjempejafs av Høyres forsprang på Vårt Lands meningsmåling for april.

I målingen som Norstat har gjort for Vårt Land, får Arbeiderpartiet 28,3 prosents oppslutning, en framgang på hele 3,7 prosentpoeng fra mars.

Høyre fortsatt størst
Høyre-leder Erna Solberg kan fortsatt skryte av å lede landets største parti, men bare så vidt etter en nedgang på 1,6 prosentpoeng til 29,6 prosent.

Men selv om Jens Stoltenberg kan puste litt ut, ser det ille ut for regjeringspartnerne i det rødgrønne prosjektet. SV mister omtrent en tredel av støtten etter et fall på 2,1 prosentpoeng til magre 4,3 prosent. Senterpartiet faller 0,4 til 4,7.

Frp frem
På borgerlig side er det bare Fremskrittspartiet som går fram, med 0,7 prosentpoeng til 20,5 prosent. Venstre faller under sperregrensen til 3,9.

Regjeringspartiene ville bare fått 67 stortingsmandater mens de fire til høyre ville fått 102 dersom denne målingen var resultatet i et stortingsvalg.

For de øvrige partiene ser aprilmålingen ut som følger: KrF 5,5 (-0,2), Venstre 3,9 (-0,7), Rødt 1,1 (-0,2), Miljøpartiet De Grønne 1,2 (0,0), andre partier og grupper får 0,8 (0,0). (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken