Gå til sidens hovedinnhold

Jens løftet Erna

Jens Pikenes fikk fart på Erna Solberg med «I will survive».

SAS RADISON (Nettavisen): Høyre-lederen klappet og smilte i den nye sveisen sin da Kjetil Rolnes sang om overlevelse og «Min første kjærlighet».

Mens Ap hadde hyret Åge Aleksandersen til å underholde da de åpnet sitt landsmøte for to uker siden, hadde Høyre engasjert bandet Pikenes Jens. Og den godeste «Jens» fikk fart på Høyre, som nå forsøker å reise kjerringa etter tidenes dårligste stortingsvalg i 2005 med 14,1 prosent.

- Jeg har nå motbevist at Høyre er et kalkulatorparti, vi er nemlig landets dyreste band, smilte Rolnes mellom sangene.

Pikenes Jens, som er åndelig leder i Penthouse Playboys, mente selv han var en stor suksess, og løftet stemningen på landsmøtet.

- Jeg appellerer like mye til Høyres kvinneforum og det såkalte Homo-Høyre, spøkte han.

- Vi vil vinne
Og det var en seiersikker Høyre-leder som tok plass på talestolen.

- Jeg er sikker på at vi vil vinne valget, begynte hun.

Så erklærte hun at Høyre alltid har vært mer opptatte av miljøet enn Ap.

- I motsetning til kraftsosialistene i Ap, har Høyre alltid vært opptatt av miljøet, sa hun, og presenterte fem punkter for lokal klimasatsing, blant annet en bedre kollektivtrafikk og at det skal bli lettere å resirkulere avfall.

Miljøkrav til Ap-Jens
Hun advarte så Jens Stoltenberg at det ikke vil bli noe klimaforlik hvis ikke regjeringen er villig til å satse på fornybar energi, og la fram to virkemidler for å få fart på utviklingen av fornybar energi:

HTML EMBED
HTML EMBED

Enten at grunnfondet for fornybar energi dobles fra 20 milliarder til 40 milliarder kroner innen 2009.

HTML EMBED
HTML EMBED

Eller at produsenter av ny fornybar energi får tilbakeført det kundene betaler i el-avgift som en direkte støtte til produksjonen. At de rett og slett veksler inn el-avgiften i økonomisk støtte.

- Med en av disse støtteordningene kan vi de neste årene utløse en bølge av ny fornybar energi. Det kan dreie seg om opp mot 30 Twh – det er strøm tilsvarende mer enn 50 Alta-kraftverk, sa Solberg.

Salt i SV-sår
Solberg rettet så flere verbale spark mot SV. Hun minnet partiet om det mislykkede skolematløftet som SV hadde i valgkampen i 2005.

- Vi vet at det er noe som heter fuskepakker – pakker som vi åpner, og så er det en mindre pakke inni, helt den minste pakken og der finner du en ert. Litt som SVs pakke i 2005 – det sto varm lunsj på pakken. Men helt nederst lå det en kald gulrot og en giro til foreldrene.

Hun erklærte også at Høyre-kommuner skal være ”Djupedalfrie-soner”

- Vi kan ikke ha en kunnskapsminister som lar ideologiske skylapper skygge for våre barns fremtid. Skolen er for viktig til at vi kan overlate den til Øystein Djupedal, sa hun.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter

Kommentarer til denne saken