Gå til sidens hovedinnhold

Jens og Gerd-Liv gikk tur

Yssen-striden ser ikke ut til å ha ødelagt forholdet mellom statsministeren og LO-lederen.

Les også:Yssen fikk råd av eksen

Det var tidlig søndag ettermiddag at Valla ble observert gående sammen med statsminister Jens Stoltenberg ikke langt fra Stoltenbergs bolig på Nordberg i Oslo, skriver bladet Ny Tid.

«Det var imidlertid ikke Yssen, men Valla som var på godfot med Jens i går. Da Ny Tid observerte statsministeren og LO-lederen gå inn fra Nordbergveien og oppover Krokusveien mot statsministerens bopel, var det ingenting som tydet på kjølige følelser. I den noe hustrige vinterluften gikk de tett i tett oppover den islagte veien, og støttet seg om nødvendig på hverandre. Samtidig som de snakket sammen rolig og så konsentrert at de ikke enset Ny Tid stanse med bilen foran dem», skriver bladet.

De skal ha gått side ved side, med livvakten et godt stykke bak. Men bilde ville de ikke stille opp på.

- Nei, nå må vi ikke være paparazzier, svarte Stoltenberg høflig, mens de fortsatte oppover.

- Valla styrket i Ap
Dermed er det ingen tvil om at Valla vil beholde sin sterke stilling i Ap, selv om Fellesforbundets mektige leder Kjell Bjørndalen mener Gerd-Liv Vallas tvist med Ingunn Yssen burde blitt håndtert internt. Ingen andre sentrale politikere i Ap vil kritiisere Valla. Mens krefter som ønsket at Gerd-Liv Valla skulle kunne fortsette som LO-leder frem til 2013 ga opp i helga, ser det ut til at har konflikten med Yssen ikke svekket Vallas posisjon i Ap.

Dermed vil Valla trolig helt selv kunne velge både om hun vil lede Aps valgkomité, og om hun ønsker å fortsette i sentralstyret.

- Katt som knurrer
Onsdag i forrige uke ble det kjent at Ingunn Yssen sa opp sin stilling som internasjonal sekretær i LO. Det vakte oppsikt og mye rabalder at oppsigelsesbrevet ble offentliggjort i VG.

LO-leder Gerd-Liv Valla slo hardt tilbake etter at Yssen gikk ut og sa hun ble mobbet av LO-toppen.

- Jeg vil ikke være noen pusekatt, uttalte LO-lederen på en hastig innkalt pressekonferanse torsdag.

Mandag ettermiddag er det møte i Aps sentralstyre, der blant annet Gerd-Liv Valla sitter.

Mandag gikk Nyhetskanalen på lufta. Se den her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken