Gå til sidens hovedinnhold

Jensen: – Alle har fått lettelser på skatten

Partileder Siv Jensen sier alle har fått skattelette, og er uenig med fremtredende Frp-ere som sier de ikke har merket noe til de lovede skattelettene.

Oslo (NTB): – Jeg er ikke enig. Alle har fått lettelser i sin samlede skattebelastning. Og vi har fått på plass økt sparebeløp i Boligsparing for unge (BSU) og fjernet arveavgiften, sier Siv Jensen til VG.

Hun understreker at dette er noe som treffer dem det gjelder, men «ikke nødvendigvis bredt i folks hverdag».

– Folk har i hvert fall ikke fått det verre. Og det er jo målet. At Frp-ere ikke er fornøyd, er vel mer et uttrykk for at mye vil ha mer, sier Frp-lederen til avisen.

Mer fra Frps landsmøte:

Du kan også følge landsmøtet på Twitter lenger nede i saken

Realistisk

Skatte- og avgiftslettelser har i en årrekke vært noen av de viktigste sakene for Frp som denne helgen avvikler sitt første landsmøte som regjeringsparti på Gardermoen. Jensen sier hun både merker forventningspresset og møter forståelse fra sine partifeller.

– Jeg føler at folk her har en realistisk forventning til at vi må ta dette skritt for skritt. Vi skal også veie skattelettelser opp mot bevilgninger til helse, politi, skole og annet. Vi skal ikke bare kutte skatter, men også styrke velferdstjenestene, sier hun.

Siv Jensen varslet lørdag store grep i statsbudsjettet for neste år, men ba landsmøtet ha forståelse for at snuoperasjonen vil ta tid. Politiske prosesser og inngrodde strukturer er tunge å vende. Vær sultne og utålmodige, men ha realistiske forventninger, var beskjeden fra talerstolen.

HTML EMBED

Smartere

– Revidert budsjett kommer 14. mai, men dette er som navnet sier kun en revisjon, en slags teknisk justering. Noen påslag er det plass til, men de største endringene kommer i statsbudsjettet for 2015 i oktober. Vi er i full gang, og jeg kan forsikre dere om at det er hardt arbeid, sa Jensen.

Hun advarte imidlertid delegatene mot å forvente at hele regjeringsplattformen vil bli gjennomført i 2015, men kunne love et budsjett som Frp kan være bekjent av.

– Vi skal bruke skattepengene smartere med et overordnet mål for øye: En enklere hverdag for folk flest, bygd på frihet, trygghet og handlekraft. (©NTB)

Kommentarer til denne saken