Gå til sidens hovedinnhold

Jente (19) døde i Trondheim

Politiet mistenker at ecstasy kan være dødsårsaken.

Ifølge politiet skal jenta ha inntatt ecstasy før hun dro på vennebesøk sent natt til søndag.

- Vi kan ikke være hundre prosent sikre, men på bakrunn av de kunnskaper vi sitter med, blant annet vitneavhør, har vi grunn til å mistenke at hun hadde tatt ecstasy. Det er hevet over enhver tvil at hun eventuelt inntok stoffet før hun kom til leiligheten,
sier politibetjent ved krimvakta i Sør-Trøndelag politidistrikt Tom Åge Dahl til TV 2 Nettavisen.

Ble febril og blå
- Jenta og kjæresten hennes oppsøkte noen venner i en leilighet øst i Trondheim natt til søndag. De kom dit en gang mellom klokken 03 og 05, sier Tom Åge Dahl til TV 2 Nettavisen.

I løpet av kort tid etter at jenta ankom leiligheten fikk hun problemer i form av høy kroppstemperatur og at hun ble blå. En kamerat kjørte henne til legevakta, hvor hun døde. Politiet vet foreløpig ikke nøyaktig tidspunkt for dødsfallet.

- Vi mistenker at ecstasy kan være en medvirkende dødsårsak, sier Dahl.

Flere hundre europeiske ungdommer har omkommet av overoppheting som følge av manglende tretthetssans og overdreven fysisk aktivitet under påvirkning av ecstacy i løpet av de siste 15 årene.

Obduseres
Jenta vil bli obdusert for å forsøke å fastslå dødsårsaken. Resultatet av den rettsmedisinske undersløkelsen ventes å være klar i løpet av mandagen, eller senest tirsdag.

- Vi ønsker å finne ut om ecstasybruk kan være grunnen til at hun døde. Symptomer i form av blant annet høy kroppstemperatur har blitt registrert, sier Dahl.

Politiet fikk melding om dødsfallet i løpet av morgentimene søndag.

- Det er gjort pågripelser i saken, og avhør er foretatt. På bakgrunn av disse har vi dannet oss et bilde av hendelsesforløpet, sier Dahl.

Politiet vil foreløpig ikke gi nærmere informasjon om hvem som er pågrepet i saken. Vennene til jenta tar det inntrufne svært tungt.

Det ble ikke gjort beslag av ecstasy i leiligheten. Dahl sier til TV 2 Nettavisen at det sjelden blir gjort ecstasybeslag i Trondheim.

- Som alle storbyer har vi problemer med narkotika, men ecstasy er ikke spesielt vanlig i Trondheim, sier han.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken