Gå til sidens hovedinnhold

Jente (7) tok seks kuler for mamma

Da en mann skjøt vilt mot moren hennes, kastet sju år gamle Alexis Goggins seg over moren som et levende skjold.

Marerittet begynte like etter midnatt lørdag 2. desember. Selietha Parker (30) og datteren Alexis hadde ødelagt varmeanlegget i hjemmet sitt i Detroit og skulle tilbringe natten hos en venninne. Da venninnen kom for å hente den lille familien, sto en av morens tidligere kjærester, Calvin Tillie (29), og lusket i buskene.

- Ikke skad moren min
Tillie tvang seg inn i baksetet ved siden av Alexis. Med en pistol mot bakhodet måtte familiens venninne kjøre helt til hun fikk overbevist ham om at de trengte å stoppe for å fylle bensin.

Så snart hun kom utenfor synsvidde ringte hun 911 med mobiltelefonen sin. Kort tid etter hørte hun en serie skudd.

Moren har forklart at det ble klart hva som kom til å skje: at han kom til å skyte henne. Da kastet Alexis seg fram i passasjersetet og dekket morens kropp, mens hun skrek: «Ikke skad moren min». Seks kuler traff den lille kroppen. Et gjennomboret hennes høyre øye, i tillegg ble hun truffet i hake, kjeve bryst og armer. To kuler traff også moren: en i høyre del av hodet, og en i overarmenskriver The Detroit News.

Politibetjenter ankom stedet raskt og pågrep mannen uten dramatikk. Parker rullet skrikende ut av SUV-en, og Alexis ble funnet i fosterstilling under rattet i en blodpøl.

Politirapporten konkluderer med at Tillie «uten å nøle» pumpet seks skudd i barnet.

Kritisk tilstand
To uker etter den voldsomme episoden er Alexis tilstand fortsatt kritisk. Hun er innlagt ved et barnesykehus i Michigan der hun er operert tre ganger. Hun er blind på det ene øyet.

Moren ble alvorlig skadet, men utskrevet fra Detroit Receiving Hospital etter bare noen dager, og våker nå over sin datter.

- Hun prøvde å redde meg. Jeg tenker at som mor er det jeg som burde redde barnet mitt, ikke omvendt. Jeg hadde aldri trodd at hun skulle redde meg, sier moren Seliethia Parker (30) til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Ansiktet hennes er fortsatt veldig hovent og innrullet i bandasjer. Hun kommuniserer med moren gjennom å klemme hennes hånd. Men ifølge moren blir datteren stadig bedre.

Alexis har fra før store lærevansker som følge av et slag som rammet henne allerede før hun hadde fylt ett år. I tillegg har hun epilepsi.

Kan få livstid
Tillie er tidligere straffedømt og var ute på prøve da episoden fant sted. Han står siktet for to drapsforsøk i tillegg til ytterligere lovbrudd. Han kan bli dømt til livstidsstraff.

Parker sier hun traff Tillie tidligere i år, og at de da avsluttet forholdet.

- Men han ville ikke gi seg. Han plaget meg og dukket stadig vekk opp ved huset vårt midt på natta, sier hun til AP.

Hans advokat har ikke vært tilgjengelig for pressen, men det er likevel gjort kjent at det er bedt om en psykologisk vurdering av Tillie.