Gå til sidens hovedinnhold

Jente (9) døde etter skyteulykke

En ni år gammel jente døde fredag av skadene etter en vådeskuddulykke med et skiskyttergevær i Torsby i Sverige.

Jenta ble brakt til Ullevål universitetssykehus etter ulykken torsdag. Sykehuset melder fredag formiddag at jenta er død av hodeskadene etter ulykken.

- Jeg kan bekrefte at hun er død, sier informasjonsrådgiver ved Ullevål universitetssykehus til Nettavisen.

- Ulykke
Bjarne Andersson, vakthavende ved Värmlandspolisen i Sverige, sier til Nettavisen at politiet fikk varsel om hendelsen ved 16-tiden torsdag. Det var jentas 15 år gamle bror som holdt i våpenet.

- Jeg kjenner ikke til i hvilken anledning skiskyttervåpenet var framme, men det ble skutt et vådeskudd. Skuddet traff jenta i hodet, sier Andersson, og bekrefter at flere av familiemedlemmene driver med skiskyting.

- Det dreier seg om en ulykke. Vi mistenker ikke noe kriminelt, sier Andersson til Nettavisen.

Ullevål ikke uvanlig
Jenta ble umiddelbart fraktet til Ullevål universitetssykehus, hvor de prøvde å redde livet hennes. Hun døde fredag av skadene hun pådro seg.

Det var fordi hun var såpass hardt skadd at hun ble sendt til Oslo-sykehuset.

- Sykehuset i Torsby har ikke den samme ekspertisen som Ullevål. Det er ikke uvanlig at hardt skadde blir sendt dit, forklarer politimannen.

Lederen for det lokale idrettslaget samlet torsdag kveld flere av medlemmene og elever på skiskyttergymnaset for å informere om hendelsen, melder Sveriges Radio.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien