Den danske sosialdemokraten Jeppe Kofod har trukket seg fra sine verv etter å ha hatt sex med en 15 år gammel jente under et påskekurs for partiets ungdomsorganisasjon, DSU, langfredag.

- Manglet dømmekraft
- På en fest på kvelden utviste jeg manglende dømmekraft ved å ha et moralsk upassende forhold til en 15-årig jente, skriver Jeppe Kofod i en pressemelding.

Og ikke nok med det:

Den 34 år gamle sosialdemokraten hadde nemlig glemt kondomer hjemme - så den unge jenta måtte formiddagen etter sende bud etter en angrepille, forteller en kilde til Ekstra Bladet.

Gullgutten
Den talentfulle politikeren ble tatt på fersken i påsken, kun med et lite håndkle rundt livet.

En kursdeltaker som vil være anonym, sier til avisen at de ikke synes noe om sexaffæren og at den skapte en del tumulter.

Superpolitikeren og folketingsrepresentanten trekker seg blant annet fra stillingen som utenrikspolitisk leder i Socialdemokraterne.

- Angrer bittert
Kofod har vært regnet som en gullgutt i Socialdemokraterne og var den som relativt sett fikk flest personstemmer under det danske folketingsvalget i fjor. Han har imidlertid ikke gjort noe ulovlig, siden jenta ifølge dansk lov er over den seksuelle lavalder.

- Ingen andre enn meg er ansvarlige for episoden, som jeg angrer bitter på. Jeg har unnskyldt meg overfor alle involverte og er personlig dypt berørt av saken, skriver Kofod i pressemeldingen.