Gå til sidens hovedinnhold

Jesus med ereksjon skaper oppstandelse

Et galleri i England har støtt mange kristne og andre besøkende med utstillingen av en statue som viser Jesus med ereksjon.

Mikke Mus og E.T. står også i galleriet.

Det er ikke første gang provoserende og sexfikserte kunstverk skaper oppstyr ved galleriet, melder engelske The Times.

Kontroversiell homokunstner
Skulpturen som er lagd av den kinesiskfødte homofile kunstneren, Terence Koh, stilles ut på Baltic Centre for Contemporary Art i Gateshead, England. Koh er kjent for sin provoserende og ofte pornografiske kunst. Statuen med den hellige erkesjonen er 30 cm høy, og inngår i en samling med 74 små skulpturer med Kohs signatur.

Flere ereksjoner
Den 30-årige kunsteren har med utstillingen «Gone» tatt for seg 74 objekter og figurer han hevder har vært viktige i livet sitt. Blant disse er Mikke Mus og ET. Også disse med erigert penis. Sålangt har galleriet mottatt fire skriftlige klager, men mange flere har utrykt seg verbalt, og pekt på at om Muhammed sto i Jesu sted ville pipa nok hatt en annen lyd.

Anmeldt for nakenhet
Baltic galleri er ikke ukjent med sexinspirert kunst. I september i fjor ble politiet tilkalt etter klager på et bilde av to unge nakne jenter. Dette var eid av Sir Elton John, som etter klagene trakk bildet fra utstillingen.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021