Gå til sidens hovedinnhold

Jobbet for Tippeliga-klubb – narko-etterlyst i USA

Risikerte flere år i fengsel - rømte til Norge.

SOGNDAL (Nettavisen): En mann tilknyttet det medisinske støtteapparatet i tippeligaklubben Sogndal er på rømmen fra amerikansk politi for narkotikaforbrytelser, kan Nettavisen i dag avsløre.

35-åringen, som har jobbet frilans for Sogndal, står ikke oppført på Sogndals hjemmeside.

Mannen er etterlyst av amerikansk politi, som opplyser til Nettavisen at de ikke vet hvor i verden han befinner seg.

I etterlysningen fremgår det likevel at de tror mannen oppholder seg i Norge.

35-åringen er etterlyst for «formidling» av GHB, og han skal samtidig ha ulovlig oppbevart steroider og andre narkotiske stoffer.

Etterlyst siden 17.mai
Han dro fra landet før saken kom for retten i USA, og har også skiftet navn i etterkant av etterlysningen.

Etterlysningen er datert 17. mai 2011, men mannens advokat opplyser til Nettavisen at forbrytelsen skjedde i 2003, og at han ikke har vært i USA siden den gang.

Nettavisen har vært i kontakt med politiet i USA, men de har foreløpig ikke ønsket å gi detaljerte opplysninger om den eksakte mengden narkotiske stoffer mannen ble tatt med.

I tillegg til å ha behandlet tippeligaspillere i Sogndal, arbeider mannen på en klinikk i Norge hvor han behandler vanlige pasienter daglig.

Nettavisen var torsdag i kontakt med mannen på hans klinikk i en av de største norske byene.

Høye strafferammer
Han ønsket ikke å uttale seg, men henviste oss til sin advokat Geir Jøsendal.

- Dette er en gammel sak fra tiden da han studerte i USA. Han har heller ikke vært der siden september 2003, da han ikke møtte opp i retten. Han rotet seg bort i noe vi i Norge ville omtalt som en bagatellsak, og han forlot landet på grunn av de høye strafferammene de har i USA. Der risikerte han minimum tre år i fengsel, men i Norge ville samme forbrytelse tilsvare en bot på 5000 kroner eller 14 dagers betinget fengsel. Saken er uansett foreldet etter norsk lov, sier Jøsendal til Nettavisen.

- Han er etterlyst for forbrytelser som omhandler GHB. Det er en alvorlig sak for en helsearbeider?

- Jeg vil kalle det en bagatell, og den mengden GHB han hadde befatning med tilsvarer noen få gram hasj, for å komme med en sammenligning. Det at han er «wanted» i USA fremstår som en voldsom overdramatisering, sier Jøsendal.

3555630

- Ikke noe straffbart siden 2003
Nå mener Jøsendal klienten har fått orden på livet sitt, og at saken bør henvises til historiebøkene.

- Han har fullført en utdannelse, og utdannelsen inneholder store deler av vanlig medisinutdanning, så det er en tung utdannelse. Han ble nylig far til sitt andre barn, og har ikke vært involvert i noe som helst straffbart siden 2003, sier advokaten.

Nettavisen har denne uken vært i dialog med norsk politi, men grunnet taushetsplikt ønsker de ikke å gi noen kommentarer i saken.

Vi var også vært i kontakt med Sogndal og klubbens daglige leder, Egil B. Mundal. Han svarer slik på spørsmål om de er kjent med at mannen fortsatt er etterlyst for narkotikaforbrytelser:

- Jeg skal ikke påstå verken at vi ikke visste noe, eller at dette var kjent. Vi føler at vi har gode kartleggingsrutiner, og på helsebiten er det ganske høy gjennomtrekk av folk. Omfanget av bruken er også veldig begrenset når det kommer til hvor mange timer det er snakk om. I løpet av perioden (han har jobbet for oss), har vi blitt kjent med problemstillingen, sier Sogndals daglige leder til Nettavisen.

Les hele tilsvaret fra Sogndal her: - En sak alle parter ville vært foruten

Norgesmester
Mannen har tidligere erfaring fra jobber som personlig trener og kostholdsveileder, og har lenge vært en aktiv figur innen bodybuilder-miljøet i Norge. Der har han blant annet vunnet et NM-gull på 2000-tallet.

Han skal i tillegg ha vært på landslaget i flere ulike idretter, og har vunnet flere seriemesterskap som aktiv.

På 2000-tallet bodde han og studerte flere år i USA, der han blant annet prøvespilte for et amerikansk fotballag i NFL.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis