Et fransk grafisk designfirma, NSL Studio, risikerer søksmål etter at de utlyste en jobbstilling hvor det ble spesifisert at jøder ikke er egnet til stillingen.

Annonsen ble lagt ut på jobbsøkersiden Graphic-Jobs.com på mandag - en knapp uke etter 70-årsmarkeringen for frigjøringen av Auschwitz.

- Uegnet til jobben
Firmaet uttalte først til fransk media at jøder var uegnet til jobben fordi de var nødt til å arbeide på fredagskvelder og lørdager. Den jødiske helligdagen sabbaten, feires som kjent fra solnedgang fredag til solnedgang lørdag.

Etter hvert endret firmaet sine uttalelser og hevdet at jobbannonsen var blitt sabotert av hackere.

- SNL har ingenting å gjøre med kommentarene som er av antisemittistisk natur, luyder uttalelsen.

SOS Rasisme i Frankrike sier de vil ta rettslige skritt mot firmaet, fordi jobbannonsen var diskriminerende.

- Alle jøder blir utpekt som uegnet av dette selskapet, sier advokat Alexandre Braun ved SOS Rasismes franske avdeling, ifølge BBC.

Rekordmange flykter
Dette skjer samtidig som at rekordmange jøder flykter fra Frankrike til Israel på grunn av økende antisemittisme. Flere jødiske ledere i Frankrike skylder på ekstremistiske muslimer som har begått antisemittistiske angrep, men understreker at franske jøder også blir utsatt for krenkelser og voldelige angrep fra høyreekstremistiske miljøer, skriver The Times.

En undersøkelse utført av EUs kontor for grunnleggende rettigheter i 2013, viste at to tredjedeler av 6000 spurte jøder mener antisemittisme er et betydelig problem i Europa. Samme år var det 3200 jøder som flyttet fra Frankrike til Israel, hvilket utgjør en økning på 63 prosent fra året før, ifølge BBC.

- Tankevekkende
- Dagens situasjon er tankevekkende fordi mange trodde antisemittismen døde med Holocaust. Men det fikk vi bekreftet at den ikke gjorde. Mye av de gamle stereotypiene lever videre, sa forstander Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfund til Nettavisen, da han deltok på 70-årsmarkeringen for frigjøringen av Auschwitz i forrige uke.

I 2012 kom HL-senteret med en undersøkelse som viste at tolv prosent av befolkningen i Norge hadde fordommer til jøder.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED