Søndag pådro Joey Barton seg rødt kort da han ga Carlos Tevez en albue i ansiktet, mens hans Queens Park Rangers kjempet desperat for å unngå nedrykk og Manchester City jobbet like frenetisk for å sikre seg ligatittelen.

Begge oppnådde ønskene sine, ettersom City vant 3-2 og slo Manchester United på målforskjell, mens Stokes 2-2 mot Bolton hjalp QPR til 17.-plassen i Premier League.

Etter den dramatiske sesongavslutningen dukket Joye Barton opp på Twitter, hvor han følges av rundt 1,5 millioner mennesker.

Truet Lineker
«Kan ikke gjøre annet enn å beklage til spillerne og fansen», skrev han først, før han la til at han fremdeles mener at han ikke fortjente rødt kort selv om handlingene på Etihad Stadium ikke er noe han er stolt av.

På BBCs «Match of the Day» ble Barton kritisert av Alan Shearer, noe som førte til at Barton mistet besinnelsen.

«Jeg har bedre hår (ikke vanskelig), går med finere skjorter på TV og har en personlighet (noe du mangler). Og du er en elendig ekspert og manager», skrev Barton.

Da Gary Lineker forsvarte sin BBC-kollega Shearer, kontret Barton med trusler.

HTML EMBED

«Du bør kikke i skapet ditt før du svarer. Jeg kjenner til en side av deg som folk ikke gjør, og tar ikke fem øre for å eksponere deg. Så pass deg!» skrev Barton.

Les hele utvekslingen her .

Broren er drapsdømt
Barton har vært igjennom mye i løpet av sitt 29-årige liv. Det mest tragiske er nok at broren Michael i 2005 ble dømt til 17 års fengsel for et rasistisk motivert øksedrap på 18 år gamle Anthony Walker, sammen med Paul Taylor.

Joey Barton gikk offentlig ut og oppfordret broren til å melde seg for politiet da Michael var ettersøkt.

Denne perioden var vanskelig for Barton, som stadig var involvert i bråk både på og utenfor fotballbanen. Manchester City ga ham i 2005 et ultimatum: Enten legger du deg inn på The Sporting Chance, den respekterte behandlingsklinikken til Tony Adams, ellers får du sparken.

Barton forsto endelig alvoret. Han la seg inn og ble behandlet for alkoholproblemene sine.

- Det ble større enn karrieren min. Det handlet om livet mitt. Enten fortsetter du som du gjør eller så dør du i løpet av kort tid, sa Barton da han var gjest hos TV 2 i programmet Sportstabloid.

I de senere år har han engasjert seg i prosjekter for å hjelpe andre avhengige, for å hjelpe hjemløse og han har snakket åpent ut til støtte for homofile.

Likevel mister han fremdeles besinnelsen innimellom, noe utvisningen mot Manchester City og truslene mot Gary Lineker er et bevis på.

Her er 8 minneverdige Barton-episoder:

1. Et overvåkingskamera fanget Joey Barton på film da han 27. desember 2007 slo en mann i bakken, holdt ham nede og slo fire eller fem ganger mens fetteren hans kastet mat på mannen. Barton slo ham deretter rundt 15 ganger til. Få minutter senere slo Barton ut tennene på en 16 år gammel gutt.

Barton erkjente i retten at han hadde et alkoholproblem. Han ble dømt til seks måneders fengsel, men slapp ut etter 74 dager.

HTML EMBED

2. I mai 2007 gikk Barton til fysisk angrep på lagkamerat Ousmane Dabo i Manchester City, noe som førte til at Dabo ble slått bevisstløs og måtte på sykehus. Barton ble dømt til fire måneders betinget fengsel, og fikk sparken i City.

3. I februar 2007 fikk Joey Barton sin landslagsdebut for England. Den Huyton-fødte midtbanespilleren hadde i forkant sørget for at lagkameratene visste hvem han var, gjennom et intervju med The Times der han blant annet diskuterte landslagsspillernes bokutgivelser i etterkant av Englands skuffende innsats i VM i Tyskland i 2006.

- England utrettet ingenting i det verdensmesterskapet, så hvorfor gir de ut bøker? «Vi ble slått i kvartfinalen. Jeg spilte ræva. Her er boka mi», sa Barton, og siktet til spillere som Frank Lampard, Steven Gerrard og Ashley Cole.

Lampard ble rasende, mens Gerrard forsøkte å dempe bråket - og la en signert utgave av boka si utenfor hotelldøra til Barton.

4. Debuten for Manchester City skulle ha kommet i november 2002, da Barton var 18 år gammel. Kevin Keegan snudde seg rundt til reservebenken og ba Barton om å gjøre seg klare til et innhopp, men tenåringen fant ikke drakten sin. Han hadde etterlatt drakta med nummer 41 på benken i pausen, og den var borte da han kom tilbake til andre omgang.

- Joey fant ikke drakta si, så jeg kunne ikke sette ham inn. Han tok den visst av i pausen, da han gikk i garderoben med en vest på, og fant ikke igjen drakta etterpå. Utrolig nok hadde vi bare tatt med én drakt til ham, forklarte daværende manager Kevin Keegan.

City-debuten kom i stedet i april 2003.

5. Det første rødet kortet fikk han en FA-cupkamp mot Tottenham i 2004. Tottenham ledet 3-0 da Barton ble utvist i pausen, etter en krangel med dommeren. Utrolig nok kom City tilbake og vant kampen 4-3, til tross for at de fullførte kampen med bare ti spillere.

6.Julefesten til Manchester City i 2004 ble berømt. Ikke fordi den var så fantastisk, men fordi Joey Barton stumpet en tent sigar i det ene øyet til ungdomsspilleren Jamie Tandy, etter at han tok Tandy i et forsøk på å tenne på skjorten til Barton. City vurderte å sparke Barton allerede den gang, men endte opp med å bøtelegge ham kraftig.

7. Man kan egentlig lure på om Joey Barton fikk lønn i Manchester City i det hele tatt, så ofte som han ble bøtelagt der. Han ble for eksempel sendt hjem fra en treningsleir i Thailand i 2005, etter at han overfalt en 15 år gammel Everton-supporter som hadde provosert ham. Barton ble sendt på sinnekontrollkurs og bøtelagt 120.000 pund.

8. Under tiden i Newcastle hadde Barton blant annet Alan Shearer som manager. Midtbanespilleren ble utvist i et 0-3-tap for Liverpool etter en stygg takling på Xabi Alonso, som medførte at Barton ble utestengt i sesongens tre siste kamper, mens Newcastle kjempet for å unngå nedrykk fra Premier League.

Barton ble utestengt 5. mai og Barton fikk beskjed om å holde seg unna klubben. Dette skjedde angivelig ikke på grunn av utvisningen, men på grunn av en konfrontasjon med Shearer og assistentmanager Iain Dowie etter kampen.

Shearer sa at han hadde gjort en tabbe ved å sette Barton inn på laget etter skade, og at taklingen hans var «en feigings takling». Barton svarte at han var klubbens beste spiller og at Shearer var nødt til å bruke ham, men Shearer kontret med at Barton slett ikke var lagets beste spiller, men tvert imot «ræva». Hvilket igjen førte til at Barton kalte Shearer «en elendig manager med en elendig taktikk».

Nå forstår vi kanskje bedre hvorfor forholdet mellom Shearer og Barton er såpass dårlig?