Gå til sidens hovedinnhold

Johansen blir advart av folk på gaten

- De ber meg være klar, sier Celtic-profilen.

SANDVIKA (Nettavisen): Det har vært noen gode uker for Stefan Johansen. Nordmannens klubb Celtic er endelig i ferd med å finne formen i Skottland, Johansen har nettet flere mål i det siste og mandag kveld ble han kåret til årets norske spiller for 2014 og mottok den prestisjefylte Gullballen.

Da Nettavisen møtte Vardø-gutten noen timer før han mottok Gullballen mandag, var det en midtbanespiller i svært godt humør vi fikk snakke med.

Søndag var han nemlig helt sentral da Celtic snudde ligakampen borte mot Aberdeen. Nordmannen scoret 1-1-målet i første omgang, mens ettertraktede Virgil van Dijk sendte laget til himmels et minutt på overtid.

- Trygghet
Jubelscenene var enorme og etter en tung start på sesongen er Johansen nå lettet over at Celtic og manager Ronny Deila endelig er på rett spor.

- Du merker det i gruppen nå, det er en trygghet der. Vi går ut på banen stinne av selvtillit. Vi føler oss uslåelige. Det er en kvalitet vi må ha for å prestere bra og det er en kvalitet vi har fått nå, sier han til Nettavisen.

Johansen tror den siste tidens gode resultater bare er starten.

- Jeg har hele tiden sagt at Ronny (Deila) må få tid i denne jobben og nå har han fått litt tid. Han har fått lov til å bygge. Det vi har sett i de siste kampene er bare begynnelsen på det som kan komme. Vi kan bli mye bedre, sier han.

- Ikke tullball
Én viktig grunn til at Celtic har funnet storformen, sånn bortsett fra Johansens storspill, er den svenske spissen John Guidetti. Han har tidligere fått stempel som en bråkmaker, da han var i Manchester City.

- Han pratet mye og var stor i kjeften, har tidligere lagkamerat i City, Abdisalam Ibrahim fortalt til Nettavisen, i forbindelse med at Guidetti først hadde fortalt om problemene sine hos City på TV-programmet Skavlan.

Slik har ikke Johansen opplevd den svenske 22-åringen.

- I mine øyne må folk gjøre akkurat hva de vil, så lenge de presterer i jobben sin. Men jeg kjenner ikke igjen den beskrivelsen av Guidetti, sier han,

- Han er en veldig hyggelig fyr og en artig fyr å ha i garderoben. Det har ikke vært noe tullball eller noe ditt og datt med ham her, sier han videre.

Møter Rangers
Guidetti har nettet ni mål på ti kamper siden overgangen til Celtic.

Både Johansen og Deila håper nok svensken opprettholder den statistikken. På nyåret står Celtic nemlig overfor én kamp som er viktigere enn alle andre.

Da møter Deilas menn erkerival Rangers til semifinale i ligacupen. Dette blir første gang Johansen får oppleve Old Firm, siden han dro til Skottland.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Ja, jeg tror det er første møte på rundt to og et halvt år. Det blir gøy og det er på tide. Det blir skinnsykt artig å få møte dem i semifinalen, sier han.

Han har allerede opplevd litt av hvor viktig kampen er for Glasgow-by og sier han har blitt advart mot hva som venter ham av folk på gata.

- Da semifinalen ble trukket, merket vi det med en gang. Jeg ser det på hele byen. Folk kommer bort til meg på gaten og sier at jeg må være klar for det som venter meg, sier Celtic-profilen.

- Positiv rytme
Selv håper Johansen også å opprettholde den gode formen.

- Nå fungerer ting bra både på landslaget og i Celtic, da er det lett å være god. Det faller mer naturlig. Du kommer inn i en rytme og alt er positivt. Det som er viktig nå, er å holde dette oppe, sier midtbanemannen.

- Per-Mathias (Høgmo) kom inn på landslaget med sine ideer, mens Ronny tok over Celtic og skulle sette sitt stempel der. Vi ser at ting tar tid, det er tross alt 20 spillere som skal tilpasse seg dette, men nå er ting bedre.

Jubelscenene i etterkant av seieren søndag var som sagt ville og kampen viste at Johansen, Deila og resten av laget nå er i det man kan kalle flytsonen.

- Det var en artig seier. Det er kanskje den tøffeste bortekampen vi har i ligaen. Dette viste hvilken moral som er i laget. Kapteinen vår blir utvist, men vi har lyst til å vinne kampen. Vi går i angrep og scorer på slutten.

- Det er ekstra artig å vinne kamper på den måten. Det er tette kamper mellom Celtic og Aberdeen. Det er bra trykk, tenning på banen, røde og gule kort, og fotball som er offensiv. Det er kjempeartig, sier 23-åringen.

Med Celtic på toppen av tabellen, er Johansen nå i Norge for å først spille privatkamp mot Estland på Ullevaal stadion onsdag, før landslaget reiser til Aserbajdsjan, der et viktig møte i EM-kvalifiseringen venter laget.

Kommentarer til denne saken