Gå til sidens hovedinnhold

Johansson slår tilbake

UEFA-sjef Lennart Johansson har sett seg lei på skitkastingen fra fotballegenden Michel Platini.

De to stiller begge som kandidater til toppjobben i det europeiske fotballforbundet (UEFA). Platini har den siste tid kommet med flere krasse angrep mot 77-åringen, uten at den aldrene svensken har svart med samme mynt.

For gammel
Platini har blant annet hevdet at svenskens bosted gjør ham uegnet som sjef for UEFA. Johansson bor i Sverige, mens UEFAs hovedkvarter er i sveitsiske Nyon. I tillegg har den tidligere fotballstjernen gått hardt ut mot svenskens høye alder.

- Det har vært flere former for bakholdsangrep, og jeg har passet på å ikke ta igjen. Jeg har aldri gått til personangrep, og den siste tiden har jeg måttet bite i meg mye når jeg har lest ting som har blitt sagt om meg, sier Johansson i en pressemelding mandag.

Skiftet side
Det var president i det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Sepp Blatter, som ba Johansson gå for gjenvalg, til sin 4. periode som UEFA-sjef. Nå ser det imidlertid ut til at Blatter har skiftet side. Mandag sa den mektige sveitseren at han føler mer for å få en tidligere fotballspiller på plass enn å beholde en gammel leder.

– Jeg er overrasket over uttalelsene fra Blatter. FIFA-presidenten ba meg om å gå for nok en periode som leder av UEFA og har tilbudt sin støtte. Jeg respekterer FIFA-presidenten og er sikker på at hans ord fortsatt står ved lag, sier den svenske fotballederen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis