Gå til sidens hovedinnhold

Johaug om Bjørgen-hjelp: - Det var rart

Therese Johaug knuste alle i sesongåpningen.

Therese Johaug knuste alle under langrennsåpningen på Beitostølen fredag ettermiddag og viste at formen er intakt.

- Det kjentes bra ut. Jeg var litt nervøs før start på grunn av føret, men jeg følte jeg fikk igjen for den staketreningen, styrketreningen og mølletreningen jeg har lagt ned før sesongen, sier Johaug til NRK.

- Jeg hadde god rytme og flyt. Det ble litt kjas og mas her og der som jeg ikke er fornøyd med, men da har jeg noe å jobbe med, sier hun.

- Uvant med Bjørgen
Marit Bjørgen står over denne sesongen, den høygravide stjernen var likevel til stede fredag og ga Johaug rundetider.

- Det var uvant å høre stemmen hennes ved siden av meg. Jeg er vant til at hun er bak meg eller foran meg, forteller Johaug til NRK.

Heidi Weng kapret andreplassen, mens 24 år gamle Kari Øyre Slind overrasket stort og gikk inn til en gledelig tredjeplass.

Dermed gikk Slind inn foran en rekke profiler som Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg.

Slind gikk i mål ett sekund før Jacobsen.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, dette var ikke ventet. Jeg er veldig overrasket, men det var deilig at det gikk et sekund i min favør. Det var jæklig artig å stå på pallen med de beste, sier Slind til NRK.

- Jeg skjønner ikke at det går an. Jeg har egentlig ikke følt meg så klar i det siste, så jeg trodde det skulle bli et tungt løp, forteller hun.

(artikkelen fortsetter udner bildet)

- Få i verden
NRKs nye ekspert, Fredrik Aukland, lot seg også imponere stort over 24-åringen som tok en tredjeplass fredag.

- Det er gledelig. Kari mestrer forskjellige distanser og er en spennende utøver. Vi får nok se mer av henne i vinter. Det må være fantastisk gøy å ha en god avslutning, hun tok fem sekunder på Johaug den siste kilometeren. Det er det få i verden som kan matche, sier han til NRK.

Jacobsen ble nummer fire og Østberg nummer fem på 7,5 kilometer klassisk. Caspersen Falla fulgte på plassen bak de to.

Johaug var som nevnt suveren og stjernen var 38,4 sekunder foran Heidi Weng i mål. Øyre Slind va nesten minuttet bak Johaug.

Fjorårskometen Ragnhild Haga, sprinteren Kari Vikhagen Gjeitnes og tyske Stefanie Bøhler var andre profiler blant de ti beste.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken