Gå til sidens hovedinnhold

Johaug smadret Bjørgen i NM

Stjernen med klar gulladvarsel før VM.

Therese Johaug gikk et strålende renn på 10 kilometer fristil under NM i Røros torsdag og vant rennet akkurat som hun ville. Johaug var 36,6 sekunder foran neste kvinne i mål.

Marit Bjørgen var regnet som Johaugs argeste konkurrent, men trønderjenta hadde ikke helt dagen og tapte stadig terreng til landslagsvenninnen utover i løpet.

Bjørgen hang med etter 2,1 kilometer, da det nesten var dødt løp mellom henne og Johaug, men allerede ved fem kilometer var løpet så å si tapt. Bjørgen var over 19 sekunder bak.

- Vanvittig stort
I mål var hun nummer to, mens Heidi Weng ble nummer tre.

- Dette er vanvittig stort, sier Therese Johaug til NRK.

- Det var et løp av internasjonal toppklasse i dag, tror jeg, men det er vanskelig å si hvor bra det hadde vært om utlendingene også hadde stilt til start. Det er utrolig gøy å gå her. Moro! sier den norske stjernen.

Både Johaug, Weng og Bjørgen er regnet som sikre kort til VM i Falun, men bak denne trioen ble det torsdag utkjempet en beinhard kamp om de øvrige plassene på VMs 10 kilometer.

VM-duell
Astrid Jacobsen, Martine Ek Hagen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Kristin Størmer Steira er alle aktuelle for en plass i troppen til mesterskapet.

Av disse var det Astrid Jacobsen, som også imponerte i russiske Rybinsk sist helg da hun vant, som imponerte mest og sikret seg en viktig fjerdeplass på distansen.

- Jeg hadde ikke noe særlig overskudd. Det var ikke som jeg følte det i Russland. Det var en lite tilgivende løype. Jeg karer meg inn til et brukbart resultat. Jeg hadde ikke overskudd verken i starten eller mot slutten, sier Jacobsen til NRK.

- Men jeg viser at jeg er med. Alle vet potensialet mitt. Det er ikke lenge siden jeg viste det. Jeg må regne med at det går litt opp og ned og håper på noen litt bedre opplevelser utoiver helgen, seir Jacobsen.

Sterkt av Steira
Kristin Størmer Steira meldte seg også på med en femteplass, 1.08,5 bak vinneren.

Ragnhild Haga avsluttet sterkt og ble nummer seks, mens Martine Ek Hagen fulgte deretter, på en sjuendeplass. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer elleve.

- Dette var rett og slett skikkelig dårlig. Jeg er skuffet. Jeg håper jeg bare hadde en dårlig dag, det var tungt hele veien. Jeg har ikke hatt så mange slike dager hitil i vinter. Det er ingen vits å gå skirenn når du har slike dager. Det er kjedelig, sier Flugstad Østberg om sitt NM-renn til NRK.

Kommentarer til denne saken