Lørdag skal Therese Johaug, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Martine Ek Hagen gå sin første øvelse i VM i Falun, sammen med tittelforsvarer Marit Bjørgen.

De fire jentene fikk med seg Bjørgens seier på åpningsdistansen og nå er de også klare for å komme i gang med mesterskapet.

- Det var veldig godt å følge åpningsdistansen foran skjermen. Det å la de andre åpne ballet. Jeg var veldig nervøs, så det blir godt å komme i gang med mesterskapet. Jeg føler meg klar, og er spent på hvordan formen er, forteller Johaug.

- Bjørgen er favoritten
Lørdagens fellesstart over 15 kilometer blir trolig en kamp mellom de norske løperne, og svenske Charlotte Kalla. Johaug er imidlertid ikke i tvil om hvem som er den største favoritten.

- Det blir en spennende kamp. Marit har vist god form. Ikke minst i går når hun tok sitt 13. gull. Hun må finne seg i å være favoritt i morgen, sier jenta fra Dalsbygda.

- Jeg føler jeg har tatt nye steg denne sesongen. Jeg har gjort alt jeg har kunnet for å være i form til dette mesterskapet, forteller Johaug om egen form.

- Dårlig research
TV 2-reporter Ernst Lersveen var tilstede under pressekonferansen, og stilte spørsmålet:

- Er det feigt av svenskene å fjerne Mørdarbakken?spurte han Therese.

- Den er ikke fjernet. Vi skal jo gå den i morgen, svarte hun raskt.

- Bare halve, kontret Lersveen.

- Nei, vi skal gå hele motbakken på 15-kilometeren. Nå må du gjøre jobben din. Dårlig research, fortalte Johaug med et smil om munnen, til stor latter fra den fremmøtte pressen.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED