Gå til sidens hovedinnhold

John Arne Riise snakker ut

- Jeg må innrømme at det har vært frustrerende, sier Riise til Nettavisen.

Martin Jol hentet John Arne Riise til Fulham, men nederlenderen satte etter hvert den norske venstrebacken ut av førstelaget. Det gikk så langt som at Riise fikk beskjed om at han kunne gå gratis fra londonlaget.

Men Riise ble værende. Etter at overgangsvinduet stengte i månedsskiftet august/september, spilte han bare én kamp i september og én i oktober – begge i ligacupen – før Jol fikk sparken i av Shahid Khan 1. desember.

René Meulensteen kom inn som manager. John Arne Riise kom inn som venstreback.

Begge deler har slått positivt ut. Riise har spilt godt og Fulham har begynt å vinne.

- Jeg må innrømme at det har vært frustrerende til tider, men jeg har vært i dette gamet så lenge at jeg vet muligheten kommer når du minst aner det. Jeg har derfor fokusert på ting jeg kan gjøre noe med. Jeg har holdt meg i god form, fokusert på kosthold og på å være positiv til hverdagen og omgivelsene, sier John Arne Riise til Nettavisen.

Han passer på å takke sin samboer, Louise Angelica, og manager Lars Gilleberg for at han har klart å holde dette fokuset i de månedene han satt på sidelinjen.

- Da managerbyttet kom, åpnet det seg en mulighet for meg. Da var jeg godt forberedt. Jeg har også fått god hjelp til å koble av og tenke på andre ting, og det kan jeg også takke Betsson for.

På spørsmål om hvilket førsteinntrykk Riise har av René Meulensteen som manager, velger han en filosofisk tilnærming i svaret.

- Jeg har jo min tredje sesong i Fulham, så det er ikke snakk om noe førsteinntrykk. Vi trener samme sted, med de samme gutta, har ny trener, men samme stadion. Men et managerbytte nullstiller på en måte spillergruppen. Alle starter med blanke ark. Da gjelder det å være klar for oppgaven.

- Hvordan er stemningen i klubben nå?

- Vi tok vår fjerde seier for sesongen forrige helg. Stemningen er deretter.

- Er et klubbskifte fortsatt aktuelt i januar?

- Som jeg sa i starten; I fotball vet du ikke hva som skjer og når. Jeg fokuserer på å gjøre jobben min så godt som mulig i Fulham. Slik det er akkurat nå, gjør jeg akkurat det jeg liker best: Spiller kamper i Premier League!

- Kan du fortsatt gå gratis fra Fulham?

- Det har jeg ingen kommentar til. Nå har jeg, med litt hjelp fra Louise Angelica, pyntet juletreet og forbereder meg på julefeiring i London. Denne jula blir viktig for Fulham og jeg tror vi skal klare å løfte oss på tabellen i løpet av denne perioden. Jeg håper og tror på mange gode kamper fra Premier League ut sesongen.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021

Kommentarer til denne saken