«Helt siden EU tok med Øst-Europa i 2004 har Norge vært i verdenstoppen i innvandring», skriver samfunnsdebattant Jon Hustad i en kronikk i Medier24.com.

Hustad er også historiker og journalist i Dag og Tid.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

– Islam utgjør trussel

Han mener også at det er en grunn til at mediene skriver så mye om asylstrømmen.

«Jeg tror svaret er islam, og trusselen det utgjør mot vår kulturkrets.»

Videre skriver han:

«Men asylbølgen gjør oss langt mer nervøse enn innvandere fra Polen og Baltikum. Det handler om islam».

Kronikken er skrevet etter at samfunnsdebattanten var invitert til en debatt under journalistkonferansen «Gull og gråstein» i regi av Norsk Journalistlag forrige helg.

(Saken fortsetter under.)

Temaet for debatten var flyktningkrisen i forbindelse med krigen i Syria, og hvordan mediefolk dekker denne, skriver han i Medier24.

«Et stykke ut i debatten hørte jeg meg selv fortelle at den store innvandringen til Norge ikke er noe nytt, og at vi i et normalår tar inn mellom 40.000 - 50.000 EØS-borgere. Hvorfor ble vi plutselig så opptatt av asylinnvandring? Jeg ga selv svaret», skriver Hustad i kronikken:

«Jeg tror det handler om at stort sett alle som kommer via asyl, er muslimer», konkluderer han.

Hustad: – Ikke rasist

bransjenettstedet skriver Hustad at han tror at 100.000 flyktninger kan koste Norge 1000 milliarder kroner over 85 år, og at islam utgjør en trussel mot vår kulturkrets.

Hustad antar selv at han ble invitert til debatten fordi han, sammen med Kjell Eirik Eilertsen og Ole Asbjørn Ness i Finansavisen, er dem som har regnet mest på kostnadene ved innvandring til Norge.

Samfunnsdebattanten understreker også at han ikke er rasist, selv om han skriver kritisk om kostnadene i forbindelse med flyktningstrømmen fra Syria. Han liker heller ikke å se støttemailer fra rasister.

Gunnar Stavrum: Fornuft, følelser og flyktninghjelp

«Når jeg skriver kritisk om hva innvandrere fra den tredje verden koster, for eksempel som at en somalier utløser et investeringsbehov på seks millioner kroner nesten med en gang han eller hun kommer til Norge, skjer det noe».

Hustad trekker frem følgende eksempel på det som fremstår som støttemailer han mottar:

«Godt at du skriver om svartingene og disse fryktelige muhammedanerene».

I kronikken skriver Hustad at han ikke liker slike mailer, og at det gjøre han deprimert. Han fremhever likevel at han er redd for innvandringen fra muslimer gjør med Norge.

Nettavisen har vært i kontakt med Hustad, som ikke ønsker å kommentere eller utdype kronikken i Medier24.com.