Gå til sidens hovedinnhold

Jonevret: - Jeg er forbauset over det som er sagt

Viking-treneren mener nordmenn har tatt for lett på Ungarn.

BUDAPEST (Nettavisen): - Jeg har vært litt forbauset de siste dagene, for alle har vært så sikre på at det ikke bare skulle bli en seier mot Ungarn, men en seier med mange mål.

Det sier Viking-trener Kjell Jonevret (53) til Nettavisen. Han så Norge tape 0-1 i den viktige første playoffkampen mot Ungarn torsdag.

- Ungarn har vært bra

Og svensken bør vite hva han snakker om. Den karismatiske tippeligatreneren hadde blant annet som oppgave å studere nettopp Ungarn da han jobbet for det svenske fotballforbundet.

- Da så jeg dem spille mange ganger, og jeg ble litt forbauset over hva alle sa før kampen, for Ungarn har vært veldig bra på bortebane i hele kvalifiseringen, sier Viking-sjefen.

- Hva ville du gjort annerledes taktisk enn det Høgmo gjorde i hjemmekampen?

- Jeg tror Per-Mathias vet dette best. Jeg tror de forsøkte å få fart på ballen og bryte dem ned, men det er mulig man kunne ha vært enda litt bedre i gjenvinningen ved å stå litt høyere i førsteomgangen. Men jeg vet ikke helt. Jeg skal holde meg for god til å si så mye om det. Jeg tror Per-Mathias gjorde det han kunne. Det er lett å sitte hjemme i sofaen og kommentere, sier Jonevret.

- Byttet for mye

Han råder Høgmo til å ikke endre for mye på laget før søndagens returkamp.

- Det kan hende det blir noen bytter, for de måtte løpe mye sist, og noen så ganske slitne ut på slutten. Men jeg synes Norge har byttet altfor mye på laget de siste fem-seks årene. Det gjelder å ha en stamme i laget, men det er klart at det kan være noen pigge bein som er aktuelle. Jeg tror ikke man skal gjøre noen store endringer, sier svensken.

Høgmo: - Spillerne har troen

Da landslagssjefen møtte pressen før avreise til Budapest fredag, varslet han flere endringer på laget som møter Ungarn søndag.

- Det er naturlig å evaluere prestasjonene både individuelt og kollektivt. Vi kommer til å se på spillerne som ikke startet torsdag og legge en slagplan. Uavhengig av resultatet hjemme har vi vært inne på at det kunne være gunstig å få inn friske bein i en del posisjoner, og det gjelder nå også, sa han.

Høgmo mener Norge kun er en bortescoring unna et mentalt overtak.

- Spillerne ser at det er muligheter. Om vi scorer 1-0 der nede så er plutselig alt snudd på hodet. Da blir bortemålsregelen en stor fordel for oss, mener landslagssjefen.


- Da er det god natt

Viking-sjef Jonevret mener Norge må være rolige og ikke stresse etter scoring med én gang.

- Det er fortsatt sånn at 90 minutter er lang tid. Jeg har vært i Budapest mange ganger, og jeg tror det blir tøft der nede. Men det gjelder å ikke få panikk. 90 minutter er lang tid. Hvis man går ut og jager et mål, men så får man i stedet et imot, da er det god natt. Så det gjelder å ha tålmodighet. Det holder å score i det 80. minutt, så man har ikke noe hastverk.

- Tror du Norge kommer til EM?

- Sjansen er blitt litt mindre, men det er fortsatt en mulighet. Det ungarske laget er bra, men de er absolutt ikke umulige å slå, sier svensken.

Her er det bare én ting som gjelder, Norge:

Rett opp i den pinlige hjemmekampen og send oss til EM!

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken