Gå til sidens hovedinnhold

- Josef Fritzl overlever ikke fengsel

Insatte i fengslet utlover dusør til den som dreper Fritzl.

Josef Fritzl har blitt satt i en egen celle i fengselet han nå sitter etter at medfangene har utlovet dusør til den som dreper 73-åringen. Det skriver danske Ekstrabladet.

Fritzl har sittet fengslet siden den tragiske historien om hvordan han i 24 år har holdt sin datter fanget i kjelleren som sin sexslave ble avslørt for en uke siden.

Les også: Her er Fritzl-familien

Advokaten til Josef Fritzl mener at 73-åringen er psykisk syk og utilregnelig. Rudolf Mayer mener derfor at Fritzl må slippe fengsel og heller bli innlagt på lukket avdeling på psykiatrisk sykehus.

Dersom dette er umulig, skal han dog ikke forvente å leve lenge blant sine medfanger.

- Pedofile er hatet i østerrikske fengsler. Jeg kan garantere at hvis noen blir svartelistet av de innsatte, så skal det nok finnes en måte å komme til dem - selv om de sitter på isolat. Det kan være under spaserturen i luftegården, når de er på badet eller til og med under middagen, som blir tilberedt og servert av innsatte, sier en 63-årig innsatt bankraner til Sunday Express melder Ekstrabladet.

Les også: Håper å slippe fengsel

Måtte grave ut kjelleren
Elisabeth Fritzl (42) som de siste 24 årene har vært sperret inne i kjelleren i huset til sine foreldre, måtte selv hjelpe til å grave ut «leiligheten» i kjelleren.

Før Elisabeth ble tatt til fange hjalp hun faren med å bygge et rom i kjelleren, skriver Daily Mail. Når arbeidet var ferdig dopet han ned datteren og låste henne inne i kjelleren.

Les også: Voldtok datteren foran barna

Dunket i veggene
Den første tiden etter at hun ble tatt til fange, prøvde Elisabeth å komme seg fri. I avhør har hun fortalt at hun skrek og prøvde å dunke i veggene, men når det ikke kom noen hjelp, ga hun til slutt opp.

Dermed var det fritt frem for Josef Fritzl.

Da Elisabeth ble gravid med den eldste datteren Kerstin (19), var hun redd faren skulle bli rasende, men det eneste han svarte var «tro ikke du skal komme unna så enkelt», skriver den engelske avisen.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat