Gå til sidens hovedinnhold

Jubel for homolære i skolen

Norske skoleelever skal lære om homofili fra de er ni år gamle. - En etappeseier, mener Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH).

Generalsekretær Torgeir Flateby i Kristne friskolers forbund (KFF) er skeptisk til at den nye læreplanen legger opp til å bringe opp homofili som diskusjonstema i samfunnsfag fra 4. klasse på barneskolen.

Som ett av flere viktige kompetansemål skal elevene blant annet «samtale om familiens oppgaver og variasjon i familieformer, inkludert familier hvor foreldre er av samme kjønn».

-Vi er opptatt av at denne type spørsmål hører puberteten til. Jeg synes det er problematisk når 9-åringer skal ta stilling hva homofili er og hva det betyr i livet-og ikke bare bli informert, sier Flateby til Dagsavisen.

- En seier, parerer Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) ved leder for arbeidsgruppa for de nye læreplanene i LLH, Helle Nyhus. Hun mener hensynet til homofile i læreplanen representerer en klar styrking i forhold til dagens læreplan.

I det opprinnelige læreplanforslaget som ble sendt ut på høring tidligere i år, var homofili så godt som utelatt. Etter protester fra LLH og innledning av en dialog med Utdanningsdirektoratet, er lesbiske og homofiles perspektiver tatt med i tråd med skolens oppdrag om å skape toleranse, inkludering og respekt for det enkelte individ, forteller prosjektleder for den nye læreplanen i Utdanningsdirektoratet, Laila Fossum.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken