Gå til sidens hovedinnhold

Jubel i Vålerenga

Brann skal møte Club Brugge, mens Vålerenga møter Austria Wien. Se hele trekningen.

Verken Brann eller Vålerenga har grunn til å være misfornøyde etter trekningen av 1. runde av Uefa-cupen.

Både Club Brugge og Austria Wien er overkommelig motstand for de to tippeligalagene.

«Bare» nummer seks
Etter å ha dominert den belgiske ligaen sammen med Anderlecht, har Club Brugge falt av lasset etter at Trond Sollied forlot klubben.

Sist sesong ble laget «bare» nummer seks i ligaen, hele 26 poeng bak seriemester Anderlecht.

Klubben har nå hentet hjem landslagsspissen Wesley Sonck fra Borussia Mönchengladbach, pluss at forrige sesongs toppscorer i Belgia Francois Sterchele er kommet fra Germinal Beerschot. Laget har også sterke folk på midtbanen i Phillipe Clement, Jonathan Blondel og Ivan Leko.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde kommer nok til å ta en telefon til Bengt Sæternes for å få litt info om egersunderens tidligere klubb.

- Dette var en god trekning for oss, med tanke på reise. Vi skal ha muligheter for å komme videre. Ut ifra de lagene som var i potten må vi si oss fornøyd. Sportslig sett har vi trukket en motstander vi skal være i nærheten av, sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen til ibergen.no.

Topper tabellen
Austria Wien er også en fallert storhet. Forrige sesongs sjetteplass er ikke godtatt for Mons Ivar Mjelde-, Thorstein Helstad-, Raymond Kvisvik-, Petter Rudi- og Sigurd Rushfeldts gamle klubb.

Denne sesongen har startet bedre og etter åtte serierunder topper de tabellen etter fire seirer og fire uavgjorte kamper.

Sanel Kuljic har åpnet med fire scoringer, mens Milenko Acimovic og Jocelyn Blanchard styrer midtbanen.

Men østerrikerne er et lag Vålerenga bør ha gode muligheter til å slå.

Jubel i Vålerenga
- Det var god stemning da vi trakk Austria. Det var ett av de lagene vi håpet på, sier Vålerengas midtbanespiller, Jørgen Jalland, til Nettavisen.

Sebastian Mila kom til Vålerenga fra nettopp Austria Wien, og polakken var den som jublet høyest da det var klart at de ble lagets motstander.

- Jeg tror de er et bra lag, og spilte en treningskamp mot dem da jeg var i Rubin Kazan. De er vel det beste laget i Østerrike, men samtidig er jeg usikker på kvaliteten på den østerrikske serien. Sebastian Mila var i alle fall fornøyd. Han kom jo fra Austria, banket neven i bordet og fastslo at vi skulle knuse dem, sier Jalland.

Brann spiller hjemme først, mens VIF starter påp bortebane. Kampene spilles torsdag 20. september, returoppgjørene torsdag 4. oktober.

Går de norske lagene videre? Ta debatten her.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken