Gå til sidens hovedinnhold

Jubelhelg for skifrelste

Store deler av landet er dekket av snø, og det kommer mer.

Nordmenn med ski på beina har gode tider. Snøen dekker store deler av landet, også helt ut til fjæresteinene på Vestlandet. Og snart går det mot vinterferie for tusenvis av skolebarn. Her er en oversikt over hva vinter-Norge har å by på akkurat nå.

Få været på mobil

Sjekk været der du er

Meteorologene venter mer snø på Sør- og Østlandet. Torsdag antydet Storm Weather Center opp mot 30-40 centimeter med nedbør i form av snø i helgen. Fredag er de litt mer usikre på prognosene, men det er helt sikkert at det kommer mer.

Mer snø i vente
- Det kommer mer snø lørdag, og det vil holde seg kaldt over hele landet, sier Hilde Holdhus, vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center.

Veldig kaldt er det på Finnmarksvidda, der temperaturen har vært nede i 30 minusgrader. I Oslo viser gradestokken rundt null på dagtid, mens innover i landet er det vanlig norsk vinter med noen få minusgrader. Bortsett fra sur vind i Troms og Nordland, som forsterker opplevelsen av kuldegradene betydelig, venter meteorologen rolig vindforhold ellers i landet.

Jubel på skistedene
Vintersportstedene gleder seg over fantastiske forhold og håper vinteren vil holde seg i ukene framover.

- Her har vi 65 centimeter i bakken, det snør, og det er allerede kø i stolheisen. Forholdene har vel aldri vært bedre, sier Marit Foss, markedssjef ved Hemsedal Skisenter i Buskerud til Nettavisen fredag formiddag. Alle nedfarter er åpne. I helga venter skistedet ytterligere 20 centimeter med snø, og et stort innrykk av folk.

Søndag venter Foss også det første innrykket av vinterferiegjester. Det går slag i slag til og med uke 10. Hemsedal har 43 åpne bakker og 23 heiser å by alpinfolket.

I Trysil i Hedmark meldes det om 74 centimeter med snø ved Turistsenteret og én meter i høyden. Det er veldig fine forhold i bakkene. Her er temperaturen minus fem grader. Trysil kan by på 32 heiser og 65 bakker.

På Gaustablikk ved Rjukan i Telemark meldes det om 60 centimeter med snø og meget bra føreforhold. 21 nedfarter og åtte heiser er åpne, og området har 99 kilometer med langrennsløyper.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken