Gå til sidens hovedinnhold

Julebordsskandalene: «Du får 5000 kr hvis du ligger med meg»

Her er julebordsskandalene som ikke gikk i glemmeboka.

Sjekk flere saker på jobb


14. desember 2002: De ansatte på bensinstasjonen i Nord-Trøndelag feirer julebord. Først er det vorspiel. Så er det julebord. Og etterpå går de ansatte på pub.

Det burde ha stanset der, men bensinstasjonssjefen er klar for nachspiel. Klokka tre om natta blir han kjørt rundt i byen av en kvinnelig ansatt. Han griper mobiltelefonen og ringer en annen kvinnelig ansatt - en som har jobbet på stasjonen i under ett år. Hun svarer ikke, men sjefen legger igjen en beskjed i talepostkassen.

Beskjeden lyder omtrent slik, på bokmål: «Du får 5000 kr hvis du ligger med meg, hvis ikke kan du gi faan i å ringe!»

Det ble ikke noe nachspiel på sjefen. Den ansatte kjørte ham hjem.

Les også:«Jeg kommer til å være syk i morgen»

LES OGSÅ:Åtte vikingtips for et godt julebord

«Mandagen etter julebordet ...»
I dommen fra Inderøy tingrett, datert 20. oktober 2003, kan man lese: «Mandagen etter julebordet, avspilte X telefonsvareren med den omtalte "telefonbeskjeden" for 2 - 3 av de andre ansatte på stasjonen, deriblant verneombudet for bedriften.»

Men ikke før i mars, tre måneder etter julebordet, får sjefen til bensinstasjonssjefen nyss om saken - i det hendelsen blir omtalt i en bisetning. Sjefens sjef starter full granskning og en rekke ansatte leverer sine skriftlige versjoner av telefonbeskjeden. Og bensinstasjonssjefen, som ikke husket noe av det hele, får valget mellom å si opp eller å bli oppsagt. Det ender med at han blir oppsagt. Firmaet har nulltoleranse for sextrakassering.

Mannen gikk til sak. Tingretten ga ham erstatning og kjente avskjeden ugyldig. Retten legger til grunn at sjefen var alkoholpåvirket og at telefonbeskjeden ikke var seriøst ment, samt at episoden ikke medførte samarbeidsvansker mellom bensinstasjonssjefen og den ansatte i ettertid.

LES: Politiet har twitret råd til hvordan man oppfører seg på julebordet

Angrep dukke
En annen julebordsklassiker fant sted i Tønsberg i 2005. Vi siterer fra NTB: «Med kniv på baklomma og et ukjent antall akevitt innabords, ville en stupfull julebordsgjest banke opp buktalerdukken Konrad på et julebord i Tønsberg.»

Det var bare 600 vitner til hendelsen. Den stupfulle 19-åringen ble hentet av politiet. Komikeren som hadde hånd om dukka kommenterte saken slik:

- Herregud så pinlig, havne på glattcelle for å krangle med en dukke.

I Bergen gikk det galt på juleavslutningen i 2000. De ansatte fikk kniver i julegave ... En av dem tok fram kniven og lovet sjefen at han var kar om å bruke den om det ikke ble noen lønnsforhøyelse. Mannen ble oppsagt, men vant jobben tilbake i tre rettsinstanser. Prosessen førte til at mannen ble uføretrygdet, på tross av seiere i retten.

De som er rundt festen husker ikke personene som festet, men de husker hvilket firma de jobbet i.

LES: - Legg deg inn på hotell om nødvendig, men la sekretæren få sitt eget rom

- En gråsone
Seniorforsker og psykolog Asbjørn Grimsmo i Arbeidsforskningsinstituttet i Oslo sier at julebordet ligger i gråsonen mellom arbeid og fritid.

- Den normale arbeidstiden her til lands er tørrlagt. Vi har massevis av regler knyttet til arbeidstida. Men i fritiden, og hjemme, så fins det ingen lover mot å krangle med kona. Det skjer ting på disse firmaevenementene - og julebordene, som kan få store konsekvenser både for personen og bedriften, sier Grimsmo.

Om de ansatte i et firma går amok på restaurant, så rammer firmaets renommé, sier Grimsmo.

- De som er rundt festen husker ikke personene som festet, men de husker hvilket firma de jobbet i.

LES: Sånn vil jentene se deg på julebordet

Lekker informasjon
Et annet problem, sier Grimsmo, er at fulle folk lekker informasjon. Dersom sykehusansatte med ektefeller diskuterer pasienter på julebord f.eks., så er snakket et klart brudd på den lovbestemte taushetsplikten.

- Når norske forretningsfolk er på byen i Japan, så passer japanerne på at deres delegasjon skiftes ut med edru personer etter hvert som kvelden går. De lytter til det som blir sagt. Om du lekker sensitiv informasjon, så kan det i noen tilfeller få økonomiske konsekvenser for bedriften du jobber i, sier Grimsmo.

LES OGSÅ:- Gå hjem og ha sex!

Et annet problem knyttet til firmafestene, er at ansatte også bruker ulovlige rusmidler.

- Politiet ble jo overrasket over hvor utbredt det var, da de for en tid tilbake aksjonerte mot «the rich mans high» - kokain. Det er jo en kjent sak at langere er flinke til å sette folk i gjeld. Og om en leder med tilgang til bedriftens penger får narkogjeld ... Ja, da kan det utgjøre en stor risiko for bedriften, sier Grimsmo.

- Bensin på bålet
Grimsmo peker på at alkohol sløver sansene. Om du drikker, så tolker du ikke andres signaler som normalt. Det kan gå veldig galt.

Seksuelt samkvem og forskjellig makt er ikke en heldig kombinasjon

- Noen skal jo absolutt fortelle sjefen hvor skapet skal stå. Og noen diskusjoner kan utarte til slåssing. Selv om det ikke går så ille, så kan det som skjer og blir sagt på et julebord være å helle bensin på bålet dersom det allerede er en konflikt om noe på arbeidsplassen, sier Grimsmo.

Et annet problem med firmafester er sex og makt.

- På en arbeidsplass har noen mer makt enn andre. Seksuelt samkvem og forskjellig makt er ikke en heldig kombinasjon. Et klassisk eksempel her er sjefen i 60-årene som legger an på hun som ble ansatt for fire måneder siden. Slik sex kan være et regelrett overgrep, men mange tør ikke å ta opp en slik sak. De er redd for sitt eget rykte. Ofte har de familie å tenke på også, sier Grimsmo.

Les også:Nissesjef angriper vikarnissene

- Ha det artig!
- Burde vi ikke rett og slett avskaffe det farefulle julebordet?

De aller fleste har jo gode minner fra julebordet

- Nei da! Julebordet og firmafester virker veldig godt for det kollegiale miljøet. Og julebordet er en belønning for et helt års innsats. De aller fleste har jo gode minner fra julebordet. Man må bare huske å drikke med måte, så man ikke gjør tabbene som blir husket lenge. Ha det artig, men ikke glem at det snart er arbeidsdag igjen og at du skal kunne leve med det som har skjedd. Det er ikke noe hyggelig når man syns det er flaut og vanskelig å møte på jobb etterpå, sier Grimsmo.

Han anbefaler bedrifter å ha en ruspolicy.

- En ruspolicy forhindrer ikke folk i å drikke seg fulle, men de bedriftene som har en slik policy er raskere til å oppdage det om en medarbeider kommer på kanten i forhold til rusmisbruk, sier Grimsmo.

Kommentarer til denne saken