Gå til sidens hovedinnhold

Juli-rekord på Blindern: 33,4 varmegrader

Hetebølgen fortsetter, selv om Østlandet også opplevde regn og torden torsdag. Meteorologen advarer for skogbrannfare og UV-stråling.

OSLO (Nettavisen): Høyeste temperatur torsdag oppnådde Buskerud - Drammen og Sigdal hadde begge en notering på 33,8 på de offisielle observasjonene Meteorologisk institutt henter inn.

Ny julirekord

På Blindern i Oslo ble det satt julirekord med 33,4 grader. Den forrige rekorden fra 2009 var på 33 grader.

Også Oslo-natta er varm: Tryvannshøgda, 514 meter over havet, hadde tropenatt med minimumstemperatur på 20,1 grader. Blindern hadde 25 grader allerede klokka 08 torsdag morgen.

En rekke steder i Sør-Norge hadde makstemperaturer på 30 grader eller mer torsdag, men ingen nådde opp til onsdagens notering på 34,5 grader i Gulsvik i Hallingdal.

Norgesrekorden er forøvrig 35,6 varmegrader.

Over 30 en rekke steder

Her er noen av bestenoteringene torsdag: Rygge i Østfold 33,5; Hakadal i Akershus 33,1; Kongsvinger i Hedmark 32,3; Fagernes i Oppland 32,1; Sigdal i Buskerud 33,8; Drammen 33,8; Sande i Vestfold 33,3 og Notodden i Telemark 32,2.

Se værvarsel for de neste fem dagene her

Slik blir helgeværet

Statsmeteorolog Mariann Foss forteller at flere steder på Østlandet opplevde regn og torden torsdag ettermiddag. Det ble registrert en rekke lynnedslag.

- Fredag og lørdag ventes det fortsatt varmt vær, men det er utrygt for lokale regnbyger, særlig på ettermiddagen. Søndag får vi en ny værtype, da kommer det inn et lavtrykk og mer skyer i Sør-Norge, og mange steder får regn. Vi venter temperaturer mellom fem og ti grader kaldere nå, sier Foss til Nettavisen.

Advarer mot stråler og skogbrannfare

Når sola er framme, er UV-strålingen fra moderat til sterk, opplyser meteorologen.

Hun minner også om obs-varselet med stor skogbrannfare en rekke steder.

- Mange steder er vegetasjonen nå så tørr og svidd at den er svært lett antennelig. Selv om det har kommet en skur, tørker det fort opp igjen, sier hun.

LIVE: Se bilder og meldinger på Nettavisens værblogg

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));
Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken