Gå til sidens hovedinnhold

Juryen sa ja - dommeren sa nei

Nå får Bjørn Hoen enda en rettsrunde i Munch-saken.

- Dette er nesten en farse. Mannen er tidligere funnet skyldig og dømt tre ganger. Vi skal altså behandle Munch-saken for fjerde gang i retten, sa en opprørt aktor Geir Evanger etter den uvanlige slutten på tredje runde i rettsapparatet for Bjørn Hoen.

Påvirket av Brenna
Bjørn Hoen (40) er tiltalt for å være en av hovedmennene bak ranet av «Skrik» og «Madonna» fra Munch-museet i 2004. Han ble dømt i tingretten. Dømt i lagmannsretten. Men så opphevet Høyesterett dommen fordi ekspolitimannen Johnny Brenna hadde startet et bokprosjekt sammen med den tidligere Munch-tiltalte Petter Rosenvinge. Høyesterett mente altså at opplysninger fra Rosenvinge om Hoen kan ha blitt påvirket av hans forhold til politimann Brenna.

Dermed fikk Hoen en ny runde i lagmannsretten. Hoen selv mener at han bare skaffet bilen som skulle brukes i Munch-ranet, og at han ikke hadde noe med planleggingen å gjøre.

- Skyldig
Juryen i lagmannsretten trodde ikke på Hoen, og kjente ham skyldig i medvirkning til grovt ran.

Men så gjorde fagdommerne det som fikk aktor Geir Evanger til å hisse seg opp. De satte kjennelsen til side, melder NTB.

- Lagmannsretten er enstemmig i at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for en fellende dom i saken. Derfor skal saken prøves på nytt og med andre dommere, meddelte lagmann Einar Kaspersen.

Kommentarer til denne saken