Gå til sidens hovedinnhold

Köln-rapport går i detaljer om masseovergrep

Rapport lister opp anmeldelsene over 13 sider.

En rapport fra innenriksministeriet i delstaten Nordrhein-Westfalen går i detalj om det myndighetene så langt vet om overgrepene i Köln på nyttårsaften og natt til 1. nyttårsdag, skriver danske Ekstrabladet.

I rapporten er det blant annet listet opp de anmeldelser politiet så langt har mottatt.

Se hele rapporten her (PDF)

Et offer opplevde ifølge anmeldelsen at noen forsøkte å føre en finger opp i hennes skjede, men at strømpebuksene hindret dette. Hun ble befølt på bryster og rumpe og ble i tillegg frastjålet telefon, kredittkort og kontanter. Dette overfallet skjedde klokka 00.50 på Domplatte.

Et annet offer opplevde å få en finger opp i vagina. I forbindelse med overfallet ble det også stjålet kontanter, smarttelefon og ID-papirer.

Holdt nede av flere menn

Et tredje offer har rapportert at hun ble holdt nede av en gruppe på rundt 20 menn. Hun ble antastet ved at noen førte hender ned i buksene hennes. I tillegg ble hun frastjålet lommebok og kontanter.

Et fjerde offer har anmeldt overgrep og ran som skjedde klokka 01 på Bahnhofsvorplatz. Ifølge rapporten ble hun omringet av en gruppe menn med nordafrikansk utseende. Deretter ble hun befølt i skrittet, på brystene og under buksene. Kvinnen ble frastjålet mobiltelefon.

Les også: 561 anmeldelser etter nyttårsaften-overfall

Rapporten liste opp 13 sider med lignende anmeldelser. Den har også med en oversikt over personer som så langt er mistenkt, med alder og hvilke land de kommer fra og oppholdsstatus.

Menn i alderen 16-32 år

Mennene på listen er i alderen fra 16 til 32 år. Mange er fra Marokko og Algerie og er asylsøkere eller illegale innvandrere.

Ifølge rapporten var mer enn 1000 personer samlet på Bahnhofsvorplatz og på trappen foran byens landemerke, Kölnerdomen, på nyttårsaften.

I denne menneskemengden dannet det seg grupper av ulike størrelser som begikk overgrep og delvis også robbet sine kvinnelige ofre.

Tirsdag kveld hadde politiet mottatt 561 anmeldelser.

Det bildet som politiet så langt har dannet seg, er at gruppen av urostiftere ved 21-tiden utgjorde rundt 500 menn og at denne gruppen hadde økt til rundt 1000 personer i løpet av et par timer. Det var disse som ifølge delstatens innenriksminister Ralf Jäger dannet bakteppet for volden. Fra denne gruppen brøt det ut personer som sirklet ut sine kvinnelige ofre og begikk overgrep og angrep

Les også:

- Oppfatningen er at fulle kvinner som er ute klokken 03.00 om natten, selv er ute etter det

Justisminister tror overgrepene i Köln var planlagt

Kommentarer til denne saken