Gå til sidens hovedinnhold

Kåfjord tapte kampen

Norge har fått en ny fotballpresident.

Valgkomiteens kandidat, Yngve Hallén, med fortid fra Sogndal, ble søndag valgt til ny fotballpresident. Han ble utfordret av Sondre Kåfjord, men vant valget med 186 mot 69 stemmer.

Dermed er Kåfjord ferdig som president.

- Jeg vil samle Fotball-Norge, sa Hallén i forkant av fotballtinget som nå avholdes på Lillestrøm.

Han understreket også at NFF måtte få kontroll over økonomien, og sånn sett bedre sitt eget omdømme. Dette vant han altså fram med.

- Overveldende støtte. Fantastisk, sa Hallén til NRK rett etter at seieren var sikret.

Fra Sogndal til Ullevaal
41-åringen ble født i Bergen, vokste opp på Lindås, men har i mange år vært aktiv for Sogndal. De siste ti årene har han også jobbet som daglig leder i Adeccoliga-klubben.

- Yngve Hallén har en solid fotballbakgrunn på ulike nivåer både innenfor sport og administrasjon. Han vil stå for en fornying av norsk fotball gjennom sitt syn på prioritering, strategivalg og verdisyn. Han har gode samarbeidsevner, samtidig som han er tydelig i sin kommunikasjon med omgivelsene. Hallén har alle forutsetninger for å være en god leder for norsk fotball i arbeidet med å skape gode resultater internasjonalt og å videreføre satsingen på å legge til rette for et godt fotballtilbud for alle som ønsker å bli en del av fotballfamilien, sa Jan Halstensen, leder i valgkomiteen i NFF, da Halléns kandidatur ble klart.

- Hallén har erfaring fra det politiske miljø og er en samfunnsorientert person. Det er viktige kvalifikasjoner i rollen som president i Norges største frivillige organisasjon som skaper et godt aktivitetstilbud for nærmere 400 000 aktive fotballspillere, la han til.

Ombestemte seg
Sondre Kåfjord trakk egentlig først sitt kandidatur, men ombestemte seg etter at flere henvendte seg til ham med et spørsmål om han kunne fortsette. Han hadde et håp om å få hele 2. divisjon bak seg, men fikk altså ikke det søndag.

Dermed er Kåfjords presidenttid altså over.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken