- Hjertet mitt knuses, virkelig. Jeg har tårer i øynene, sa Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp som sin tidligere elev Shinji Kagawa sist sesong.

Tyskeren mente den kreative spilleren ble brukt feil i Manchester United, og at Kagawa ikke fikk vist sine kunster i den kantrollen han ofte har bekledt i sin nye klubb.

Denne høsten spørs det om ikke den godeste Klopp er enda mer tårevåt på Kagawas vegne. Så langt har nemlig ikke 24-åringen vært særlig involvert for United.

Borussia Dortmund-fansen, som trykket Kagawa til sitt bryst da han spilte for dem i perioden 2010 til 2012, har også reagert på behandlingen helten har fått.

De signalgules trofaste supportere startet derfor kampanjen #freeshinji mot tampen av overgangsvinduet - en bønn om at Dortmund måtte hente Kagawa «hjem».

Nylig kom det også rapporter om at Kagawa stilte seg spørrende til hvorfor han ikke fikk tillit av David Moyes, men sitatene er trolig en noe upresis tolkning av det som ble sagt.

Rooney best
Midtbanemannen som sist sesong nettet seks ganger i Premier League, tre av målene kom i samme kamp, har ennå ikke vært på banen for United i ligaspillet.

Men med tanke på at de regjerende mesterne nå har spilt to kamper på rad uten å score mål, har mange etterlyst den kreative og offensive japaneren.

- Jeg synes det var litt rart at han ikke spilte mot Liverpool, siden Wayne Rooney var ute med skade, men David Moyes har vel sine grunner, sier Kasper Wikestad til Nettavisen.

TV 2-eksperten mener likevel at Uniteds skotske manager har et luksusproblem når det gjelder den offensive midtbanerollen, bak spydspiss Robin van Persie.

- Det er et luksusproblem å ha flere gode spillere i samme rolle. Rooney viste mot Chelsea at han fortsatt holder verdensklasse og er nok et klart førstevalg i den rollen.

- Så slik sett har ikke Kagawa noe å sutre over. Med en frisk Rooney er det ikke så rart han ikke spiller, men som sagt var det smårart at han ikke fikk sjansen mot Liverpool. United kunne trengt en type som Kagawa i den kampen.

- Kjipt for ham
Sist sesong spilte Kagawa flere kamper ute på kanten, og det var nettopp dette Jürgen Klopp rettet sin kritikk mot. Wikestad er enig i at 24-åringen ikke er noen kantspiller.

- Han er soleklart best i rollen bak angriperen. Han viste i Borussia Dortmund at han kan være fantastisk i den rollen. Han spilte også for Japan nylig, og er nok frisk, sier han.

- Sliter han med å tilpasse seg Premier League?

- Nja, det kan være. Men det er nok også et problem at han ble brukt mye på kant. Han har ikke de kvalitetene som kreves der, og det er litt kjipt for ham at han blir brukt feil.

- Spillere tenker nok ofte at når det kommer inn en ny manager, så skal de få sjansen, men så skjer det motsatte. Det har vi sett en million ganger, mener TV 2-eksperten.

United hadde en rolig sommer på overgangsmarkedet, men på siste dag ble Marouane Fellaini hentet inn. Belgieren kan også bli en direkte konkurrent til Shinji Kagawa.

Fellaini-rollen?
Den store og sterke midtbanespilleren ble ofte brukt i rollen bak spissen under Moyes' tid som manager i Everton, og mange tror han vil bruke Fellaini på samme måte i rødt.

- Ja, Fellaini ble brukt i den rollen i Everton, men han og Kagawa er to vidt forskjellige typer. Det går litt på hvordan du ønsker å spille, sier Wikestad.

- Er Kagawa for dårlig fysisk?

- Nei, fysikk er ikke like viktig lenger. Det er en myte, og slik man snakket om Premier League i gamle dager. Premier League har utviklet seg til en åpen og eksplosiv liga.

- Listen ligger kanskje litt høyere enn noen andre ligaer, som La Liga, men det er ikke slik at svakere spillere blir «kappet hodet av». Philippe Coutinho og David Silva er eksempler på det.

United åpnet sesongen med å slå Swansea komfortabelt, mens det siden har blitt målløst mot Chelsea og tap for erkerival Liverpool.

Det at klubben også tabbet seg ut på sommerens overgangsmarked har ført til at David Moyes har fått en tung start på sin karriere som manager i Manchester United.

- Økt press
Wikestad forteller at det allerede er tendenser til murring blant fansen.

- Det er første gang siden 2007 United spiller to ligakamper på rad uten å score. Men det er kun spilt tre kamper, så det er ingen grunn til å krisemaksimere noe her, sier han.

- Men det er likevel en liten kime til bekymring. Overgangsvinduet ga også et unødvendig, økt press på Moyes og ledelsen. Han begynner nok så smått å merke presset.

Wikestad er likevel overbevist om at skotten vil få den tiden han har blitt lovet på å forme United til «sitt lag».

- Ja, jeg er helt sikker på at han vil få tid. Det skjer ikke noe med Moyes, mener TV 2-kommentatoren.

- Hva synes du om United så langt?

- Flankespillerne har vært under pari så langt, så slik sette er det perfekt å møte Crystal Palace lørdag. Nani har også fått ny kontrakt, så det betyr vel at han skal satses på. Det kan være løsningen på kantproblemet.

- Everton under Moyes spilte slik at de var avhengig av kreative krefter bakfra, og det er litt det samme i United. De er også avhengig av at van Persie leverer på topp, sier Wikestad.

Hvem David Moyes gir sjansen i møtet med Crystal Palace får vi svar på 13.45 lørdag. Oppgjøret kan du følge minutt for minutt i Nettavisens livesenter.