Gå til sidens hovedinnhold

Kahn lover revansj

Oliver Kahn hadde lyst til å grave seg ned eller rømme fra stadion etter tabben som kostet Bayern München seieren mot Real Madrid.

– Et slikt skudd burde jeg reddet selv om jeg verken hadde armer eller bein, sa han om frisparket fra Roberto Carlos som ga gjestene 1-1 i første kamp i mestercupens åttedelsfinale.

Etter kampen kastet Kahn fra seg hanskene og kapteinbindet før han gikk i garderoben. Han forlot stadion uten å snakke med noen, men onsdag gravde han seg ikke ned. Da lovet han revansj.

Vil reise kjerringa
– Alle som kjenner meg vet at jeg vil rette det opp i returkampen. Den kampen skal jeg vinne på egen hånd. Blir vi slått ut på grunn av tabben min, så tar jeg det fulle ansvar. Det må ikke skje, og jeg føler at våre sjanser er gode nettopp fordi det er så viktig for meg at vi greier det, sa han.

Situasjonen er blitt sammenlignet med det han opplevde i 2002, da han nærmest alene bar et middelmådig tysk lag til VM-finale og ble kåret til turneringens beste spiller. I finalen gjorde han en stygg tabbe som ga Brasil det første målet i en 2-0-seier.

Men da var det ingen mulighet til å rette det opp. Det er det nå.

Hard medfart
Spansk presse bærer ved til bålet som allerede brenner i Kahns indre.

– Takk, gamle mann! Kahn, av alle, den forhatte, heslige og usympatiske fienden, ga Real noe å juble for, skrev sportsavisen AS onsdag.

– Han ødela hele sitt ry med én tabbe, supplerte Sport.

Men om to uker vil han gjøre alt for å bygge det opp igjen. Da vil han også stanse munnen på dem som mener at tabben var et avgjørende stikk i feiden med Arsenal-keeper Jens Lehmann om hvem som bør vokte Tysklands mål.

Kahn spilte tirsdagens kamp ved hjelp av en rekke smertestillende sprøyter etter at han skadet ryggen i landskampen mot Kroatia forrige uke. Om to uker lover han å være på topp igjen, og da kan han bli vanskelig å overliste.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant