Gå til sidens hovedinnhold

Kalte død keeper «skadet»

En serbisk fotballkommentator skaper røre med en særdeles pinlig VM-bommert på direktesendt TV.

Oslo (ANB): Fredag møtes Tyskland og Serbia til VM-kamp i Sør-Afrika – et oppgjør som er imøtesett med stor spenning. I Tyskland håper man at nasjonens fotballhelter følger opp praktkampen mot Australia, mens serberne må ha en seier etter å ha tapt for Japan i sin første kamp.

Nå får kampen ytterligere forhåndsomtale over hele verden som følge av en sjelden verbal TV-tabbe.

Førstekeeper
Det var under Tysklands VM-åpning mot Australia at kommentator Vladimir Mijaljevic serverte kommentaren som fikk mange TV-seere til å sperre opp øynene.

- Neuer er ny mann i målet, fordi Enke ikke kan spille. Han er skadet, sa Mijaljevic – som kommenterer mesterskapet for den serbiske kanalen RTS.

Robert Enke var definitivt tiltenkt rollen som tysk førstekeeper i VM, men i november i fjor begikk han selvmord ved å løpe ut foran et tog.

Senere har både venner og familie fortalt åpent om at den meget solide sisteskansen i lengre tid hadde slitt med depresjoner.

Åtte landskamper
Blant dem som ble opprørt over den serbiske TV-tabben var Enkes gode venn Jörg Neblung.

- Det handlet ikke om en ondsinnet eller en dårlig vits, det var en dårlig informert kommentator. Jeg har vanskeligheter med å skjønne hvordan sånt kan skje, sier han til den tyske storavisen Bild.

32 år gamle Robert Enke spilte åtte landskamper for Tyskland – og var et opplagt valg i den tyske målet til årets verdensmesterskap. Nå voktes målet i stedet av Schalke-keeper Manuel Neuer.

Med i ånden
Tyskland åpnet VM med å slå Australia hele 4-0. Før kampen sa flere av de tyske stjernene – der i blant Hamburg-spiller Piotr Trochowski – at de vil bruke VM-turneringen til å hedre Enke.

- Da jeg hørte hva som hadde skjedd, kunne jeg ikke tro det. Robert ville ha vært her med oss i VM. Men han er fortsatt med oss i ånden, sa han. (ANB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken