Gå til sidens hovedinnhold

Kamel-jobb for flyktninger

Løten kommune på Hedmark håper håper at kameldrift skal sysselsette flyktninger.

Går det som kommunens flyktningetjeneste håper, vil kamelene i løpet av året være et synlig innslag i Hedmark-bygda, som fra før er mest kjent for sitt tradisjonelle jordbruk og sin akevitt. Forutsetningen er at staten gjennom UDI er villig til å yte tilskudd, skriver Hamar Arbeiderblad i sin nettutgave.

Hardføre kameler
- Det er mange ubesvarte spørsmål ennå, men det er ingenting i veien for at hardføre kamelraser kan hentes til Norge. De tåler å være ute hele året, sier avdelingsleder Wenche Stenseth ved flyktningetjenesten i Løten til TV 2 Nettavisen. Per i dag er det ingen kameler i Løten.

Melk, kjøtt og ull
Løten huser en rekke flyktninger fra afrikanske land. Mange har levd som nomader, og for dem er kamelen både et bruksdyr og et husdyr som gir melk, kjøtt, ull og skinn. Nå håper de at Løten kommune vinner gehør for sine kamelplaner. Da kan flyktningenes kompetanse på området komme til nytte.

Trenger arbeid
Flyktningetjenesten i Løten strever nemlig med å finne arbeid til flyktningene, som er mer enn villige til å jobbe, men som så langt har møtt veggen når det gjelder faste ansettelser.

Vil by turistene på kamelmelk
Gjennom kameldrift håper flyktningetjenesten å introdusere hedmarkingene for en ny næringsgren og samtidig sørge for sysselsetting til Løtens flyktninger. I tillegg håper Wenche Stenseth at kamelene kan bli en turistattraksjon.

- Vi håper etterhvert at Løten blir like kjent for sin kamelmelk som for akevitten, sier hun til TV 2 Nettavisen.

I første omgang tar kommunen sikte på å innføre 10 til 20 kameler, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp

Kommentarer til denne saken