Gå til sidens hovedinnhold

Kamp om Syden-turene

Til sommeren kan det bli kamp om Syden-turene hos charterselskapene.

(SIDE2): Aldri før har charterselskapene forhåndssolgt flere sommerturer til Syden. Store deler av feriefolket er tidlig ute, og etternølerne kan få problemer.

- Salget går ekstremt bra, innrømmer informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson, til Side2.

Rekordsalg
- Det går mot en ny rekordsommer for oss. Vi har solgt mer enn fem av 10 reiser og nærmer oss seks av 10. Sammenlignet med samme tid i fjor, har salget økt med rundt 12 prosent, og fjoråret var jo et rekordår, legger hun til.

Interessen er enorm, noe selskapet selv kan måle på nettrafikken.

- Sist uke var det 140.000 inne på våre nettsider for å surfe seg til sol og sommer. Det skulle være nærmere 600.000 i måneden, eller hele Oslos befolkning og vel så det, sier en smørblid informasjonssjef.

Star Tour smir nå mens jernet er varmt. De har allerede satt opp flere ekstrafly, og jakter på flere.

Gode tider
Petersson tror ferien har blitt et «must» for den norske familien, på lik linje med mobiltelefon og oppvaskemaskin. Kombinert med gode tider, bra produkter og priser, gjør dette charterbransjen strålende fornøyd.

- Vi opplever virkelig en skyfri Star Tour-himmel om dagen, konstaterer Petersson.

Salgsdirektør Marie-Anne Zachrisson hos MyTravel, som eier blant annet Ving og Saga, forventer et stort rush så snart påsken er forbi. Men da er kanskje godbitene borte.

- De beste bostedene går også først. Folk har favorittsteder, og det er viktig å gjøre et godt kjøp. Utvalget blir bare mindre og mindre, forklarer hun til Forbruker.no.

Den enorme etterspørselen skaper igjen færre restplasser. I januar i fjor bestod 18,9 prosent av totalsalget til Star Tour av restplasser, mens tallet var nede i 10,7 prosent i år.

3 på topp
Sommerfavorittene blant de største selskapene varierer ikke så mye. Kreta ligger på topp både hos Apollo og Star Tour, mens Mallorca er favoritten hos Ving og Saga.

Apollo:
1. Kreta
2. Bulgaria
3. Kroatia

Star Tour:
1. Kreta
2. Kypros
3. Mallorca

Ving/Saga:
1. Mallorca
2. Kreta/Chania
3. Tyrkia

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien