Gå til sidens hovedinnhold

- Kampen er sannsynligvis viktigere enn noen aner

Et tap i oppgjøret mot Litauen kan ødelegge for Norges VM-seeding.

LISBOA/OSLO (Nettavisen): Etter en spennende kvalifiseringskamp tenker de fleste at en privatlandskamp ikke er viktig.

Tirsdagens oppgjør mot Litauen er et bevis på det motsatte.

Skulle gjestene reise hjem fra Ullevaal stadion med seier tirsdag kveld kan de sende Norge hodestups ut av den øverste seedingsgruppen til VM i Brasil i 2014.

Store konsekvenser
Egil «Drillo» Olsen har ikke tenkt til å gjøre store endringer på laget som tapte lørdagens kamp mot Portugal. Han vet at konsekvensen av et tap i privatlandskampen kan føre til en vanskeligere vei til VM i Brasil.

- Ja, det er viktig å få frem. Den kampen er sannsynligvis viktigere enn noen aner, sier Egil Olsen til Nettavisen.

- Det er vel helt umulig å si eksakte forutsetninger, for det går jo en del andre kamper også, men det kan se ut til at det er så enkelt at vi må vinne for å komme i seedingsgruppe en, forteller landslagssjefen.

Les også:Drillo gjør få endringer.

Blant de ni beste
Per dags dato er Norge rangert som nummer åtte i Europa på FIFA-rangeringen. De ni beste i det nevnte kontinentet blir satt i seedingsgruppe en.

Skulle Norge vinne kampen mot Litauen er de tilnærmet sikret en plass i den beste seedingsgruppen.

- Det har enormt mye å si. I seedingsgruppe en slipper vi alle de store kanonene i Europa, sier Drillo til Nettavisen som nok har blant annet Nederland, Spania, Tyskland og lørdagens motstander Portugal i tankene.

Landslagssjefen utelukker ikke at noen av de som har spilt lite får prøve seg i privatlandskampen, men understreker at de vil ha en hjemmeseier.

- Vi vil veldig gjerne vinne den kampen, sier han.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken