Gå til sidens hovedinnhold

Kamper i Kabul etter selvmordsangrep

Norske soldater hjalp til da afghanske regjeringssoldater gikk til aksjon mot Taliban-opprørere i Kabul mandag.

Kabul (NTB-Reuters-AFP): Norske soldater hjalp til da afghanske regjeringssoldater gikk til aksjon mot Taliban-opprørere i Kabul mandag. Åtte personer skal ha blitt drept under kampene.

Det hele startet med at opprørere tidlig om morgenen stormet kontorene til byens trafikkpoliti. Det ble brukt både selvmordsbomber og automatvåpen, idet opprørerne inntok bygningen. I de påfølgende kampene ble fem angripere og tre afghanske politifolk drept. Kampene varte i åtte timer.

Taliban tok mandag på seg ansvaret for angrepet, som er det andre mot en offentlig bygning i Kabul på mindre enn en uke.

Afghanske myndigheter frykter nå at Taliban er i ferd med å endre taktikk etter at det i fjor ble gjennomført en serie angrep mot i hovedsak vestlige mål i Kabul.

Veiledet
Norske soldater bisto afghanske spesialstyrker i kampen mot opprørerne, opplyser Forsvaret. Mandag formiddag var Forsvaret i løpende kontakt med den norske styrken i Afghanistan.

Ifølge Forsvarssjefens pressetalsmann, oberstløytnant Bent-Ivan Myhre, er ingen norske soldater drept i angrepet, som startet ved 6-tiden lokal tid.

Selvmordsbombere
Angrepet startet da to personer sprengte seg selv utenfor bygningen tidlig om morgenen. Ytterligere en eller to selvmordsbombere, samt flere menn med automatvåpen, stormet deretter bygningen.

Fire politimenn og sju sivile skal ha blitt såret under stormingen.

Mandag formiddag steg det svart røyk opp fra den beleirede bygningen. Et helikopter sirklet over bygningen samtidig som skuddvekslingen pågikk mellom opprørere og sikkerhetsstyrker.

Venter tøffe tider
– Det er brannbiler, ambulanser og politi over alt, forteller et øyenvitne, som sier det brenner i de øverste etasjene i den offentlige bygningen.

– Ærlig talt, et slikt angrep i begynnelsen av året tyder på at de neste månedene blir harde, sier en afghansk tjenestemann, som ikke vil navngis.

– Taliban ønsker å gjøre seg synlige og vise sin rekkevidde med denne typen angrep, sier han.

I forrige uke ble landets nasjonale sikkerhetsdirektorat angrepet av seks selvmordsbombere. To vakter ble drept, deretter ble sjefen for direktoratet forsøkt likvidert. (©NTB)

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken