Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli årets spiller i Premier League

Sjekk hvem som er nominert her.

Wayne Rooney seiler opp som den store favoritten til å bli kåret til årets spiller i Premier League av balløyas fotballjournalister. Manchester United-spissen har vært i storform denne sesongen, og fire serierunder før slutt har han notert seg for 26 ligamål. Totalt har han scoret 34 ganger i alle turneringer denne sesongen, og virkelig tatt steget opp som en målscorer av rang.

Og selv om United kan ende opp med kun et trofé denne sesongen, ligacupen, er det liten tvil om at Rooney er en av de spillerne som virkelig har stjålet overskriftene i Premier League.

Følger Giggs og Ronaldo
Sjansene er derfor store for at 24-åringen følger i fotsporene til lagkamerat Ryan Giggs, som vant prisen i fjor, og tidligere lagkamerat Cristiano Ronaldo, som vant de to foregående årene.

Rooney er imidlertid ikke den eneste kandidaten til prisen. Listen over de fire nominerte, samt de nominerte til årets unge spiller, ble lansert torsdag, og inneholder ingen store overraskelser.

Arsenals midtbanegeneral Francesc Fabregas er nominert. Det er også Chelseas kraftspiss Didier Drogba, og Manchester Citys måljeger Carlos Tévez, opplyser Sky Sports torsdag.

Fabregas har vært i storform for «The Gunners» denne sesongen, og til tross for at han er skadet nå, har han vært den mest sentrale brikken i et Arsenal-lag som til tider har imponert.

Drogba og Tevez på sin side har begge gjort seg bemerket med nettsus. Chelseas ivorianer har nettet 25 ganger i ligaen for de blå, mens Tevez har gjort 21 ligamål for City.

Også blant de unge
I kampen om å bli kåret til årets unge spiller er også Fabregas og Rooney nominert. Med seg på listen har de den utleide City-keeperen Joe Hart og Aston Villas James Milner.

Prisen deles ut etter sesongslutt i Premier League.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken