Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli første homo-ektepar

Moteekspert Hilde Marstrander hjelper Lasse Sandaker (32) og Gard Realf Nielsen (29) med bryllupsforberedelsene. Se video!

- Vi skal være kledt likt. Ikke en i hvitt og en i sort, erklærer Lasse Sandaker.

Lasse og hans forlovede Gard Realf Nielsen kan blir Norges første homofile ektepar. Nå studerer de smokingene i den eksklusive moteforretningen Kamikaze i Hegdehaugsveien i Oslo. De har med seg moteekspert Hilde Marstrander som rådgiver. Spøkefullt spør hun dem hvem det blir som skal kaste brudebuketten.

- Ingen! svarer Lasse.

Med den nye ekteskapsloven kan homser og lesbers bryllupsdrømmer endelig gå i oppfyllelse, og feststemte bivånere vil få se gamle tradisjoner finne sine nye former. 12. september gifter Lasse og Gard seg i Kampen kirke i Oslo.

- Investering

Paret møtte hverandre i et bursdagsselskap i fjor sommer. På senhøsten i fjor besluttet de å gifte seg og forlovelsen sto i Paris i desember.

- Bryllup er en fin anledning til å kjøpe seg en ny dress. Eller til å leie seg en smoking. En dress får du jo brukt ved senere anledninger også, sier Gard.

Se paret få hjelp med bryllupsforberedelsene under!

(Artikkel fortsetter under video)

HTML EMBED

- De fleste menn har bruk for smoking flere ganger i løpet av livet. Det er en investering, så lenge du ikke forandrer kroppsform, sier Hilde Marstrander.

- Hva med bunad? undrer Lasse.

- Bunad? Jeg liker ikke bunad, svarer Hilde.

- Bra svar, for det gjør ikke jeg heller. Er det rart om vi kler oss likt? spør Lasse.

- Nei. Det er bare søtt, forsikrer moteeksperten.

- Da slipper vi å krangle om hvem som har finest dress, konstaterer Lasse.

- En gang

Gard er prest og leder av Åpen kirkegruppe, mens Lasse er redaksjonssjef for TV 2s underholdningsnettsider. De mener at de i alle fall må ha slips på seg når de gifter seg.

- Slips er mer pyntet enn bare skjorte, sier Gard.

- Å gifte seg er jo noe som bare skjer en gang, sier Lasse.

Først prøver karene dresser. Det blir en sort Dolce & Gabbana på Gard, mens Lasse får på seg en stripete fra Gucci. Så prøver begge fløyelsjakker signert Dolce & Gabbana. Gards jakke er kongeblå, mens Lasses svarte variant har stilige kantbånd. Mens karene skifter, forsikrer Hilde Marstrander om at et stilig bryllupsantrekk ikke behøver å bli for dyrt.

- Her på Kamikaze kan du for eksempel gjøre gode kjøp når det er salg. Og du kan leie kjempefine ting på NRKs kostymelager. Hvis jenter skal gifte seg så kan de finne noen fantastiske periodekjoler der. Kostymelageret har enkelte perler av noen kjoler, sier Hilde.

Og så står Lasse og Gard foran oss i tversoversløyfer og smokinger fra henholdsvis Dolce & Gabbana og Gucci. Lakkskoene er også fra de samme motehusene.

- Jeg liker dressen best, sier Lasse.

- Jeg synes også dressen var veldig fin, sier Gard.

- Gi Kirken fire år

Datoen for bryllupet er fredag 12. september, for det var da Villa Lilleborg på Ormøya i Oslo sto ledig. Prest Siri Sunde er seremonimester i Kampen kirke samme dag. For paret er det store spørsmålet om Stortinget rekker å vedta ny ekteskapslov innen den tid.

- Forhåpentligvis er det nye ekteskapsloven på plass. Vi får se om Stortinget er raskt nok ute, sier Gard.

På grunn av statsrådsskiftet i barne- og likestillingsdepartementet har vedtaket blitt utsatt.

- Det blir litt nedtur om vi må inngå partnerskap, men jeg kommer ikke til å grine av den grunn. Det blir ikke sorg som kommer til å prege den dagen, forsikrer Lasse.

Selv om paret kan gifte seg borgerlig til høsten, vil det trolig ta tid før homofile kan vies i kirken. Men Gard tror det ordner seg med tiden:

- Gi Kirken fire år, så tror jeg mye er gjort. Kirken kan ikke fortsette med å avvise og avvise folk. At vi ikke får gifte oss i en kirke synliggjør at vi ikke er helt inne hva gjelder homofiles rettigheter. Det er fremdeles en vei å gå. Det er trist at Kirken ikke kan feire vår kjærlighet ubetinget. Det er trist at så mange i Kirken ikke bare kan si: "Så flott!"

PS! - Hahaha! Jeg skal finne fram kalkulator! smeller svaret fra en ekspeditør på Kamikaze da Nettavisen forsiktig forhørrer seg om prisen på de her omtalte antrekkene. Dressene koster cirka 9000, svart fløyelsjakke 12.500 kroner, blå fløyelsjakke 9.200 kroner og smokingene cirka 17.000 kroner. Sko? Fire lapper. Totalpris for en designersmoking, med sko, skjorte og tversover? Rundt regnet 25.000 kroner.