Ifølge Rogalands Avis driver Stavanger-mannen Roar Sørensen (46) sexbar i Pattaya i Thailand.

Han er ventet hjem til Norge i helgen, og da risikerer han å bli pågrepet av politiet for hallikvirksomhet.

Eier eller stamkunde?
På TV i Pattaya og på flere nettsider står Sørensen fram som eier av Blue Lagoon gogobar og ølbaren Best Friend. Ovenfor den norske avisen er han ikke like engasjert på eiersiden:

- Jeg har betalt litt penger for å hjelpe hun som driver stedet. Som motytelse for det får jeg gratis øl når jeg sitter her, sier Sørensen og betegner seg som stamkunde.

I januar i år hadde Pattaya Tidende (se faksimile) et intervju med Sørensen. Overskriften var «Kom med håndjernene!» og her mener Sørensen han er feilsitert.

Kan bli halliksiktet
I hallikparagrafen i straffeloven heter det at den som fremmer andres prostitusjon eller leier ut lokaler og forstår at lokalene skal brukes til prostitusjon eller utviser grov uaktsomhet i så måte kan straffes med bøter eller fengsel inntil fem år.

- På et generelt grunnlag kan jeg si at dersom en norsk borger begår lovbrudd i forhold til hallikbestemmelsene i utlandet kan vedkommende straffes i Norge, sier Arvid Malde, politiadvokat i Rogaland politidistrikt, til Rogalands Avis. Han ønsker ikke å uttale seg i denne konkrete saken.

Les mer om nordmannen her.