Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli leder for 22. juli-kommisjonen

46 år gammel advokat og Toppen Bechs datter, Alexandra Bech Gjørv, skal lede 22. juli-kommisjonen, ifølge VG.

Torsdag kveld ligger det an til at Alexandra Bech Gjørv (46) vil bli oppnevnt som leder av regjeringens 22. juli-kommisjonen. Det skriver VG Nett som siterer VG.

Det er ventet at kommisjonen blir utnevnt i statsråd fredag.

Bech Gjørv er datter av NRK-kjendis Toppen Bech. Alexandra Bech Gjørv var direktør for fornybar energi i Hydro og senere Statoil, før hun i fjor takket for seg og ble partner i advokatfirmaet Hjort.

Hun er nestleder i NRKs styre og medlem av styret i Norske Skog. Gjørv har også hatt styreverv for Schibsted, SINTEF og Vital.

Ap-familie og storgård
Gjørv har ingen kjent politisk tilknytning. Den avdøde Ap-profilen Inger Lise Gjørv, som satt på Stortinget i 16 år, var Bech Gjørvs svigermor.

Sammen med ektemannen Espen Gjørv eier hun storgården Gjørv gård på Inderøya i Nord-Trøndelag. For tiden bor ekteparet Gjørv i en stor villa på Bygdøy, et par steinkast fra stranda på Huk.

Lang jusutdannelse
Ifølge egen beskrivelse på Linked In studerte Gjørv i nesten ti år før hun entret arbeidslivet.

Fra 1984 til 1990 studerte hun jus ved Universitetet i Oslo. Det neste året tok hun et jusdiplom ved Universitetet i Oxford for hun fra 1992 til 1994 tok et år på Suffolk university Law School i Boston.

Slik beskriver nåværende arbeidsgiver Advokatfirmaet Hjort sin nye medarbeider:

Fra et internasjonalt, juridisk utgangspunkt har Alexandra Bech Gjørv innehatt en rekke lederstillinger innen norsk industri og vært styremedlem i virksomheter innen forskning, industri og media.

Hun kom til advokatfirmaet Hjort i 2010 og bidrar med ekspertise innen selskaps- og virksomhetsstyring, arbeidsrett, granskninger, integritet og korrupsjon, energi, miljø, forskning og teknologi.

Norsk-pakistaner
Ifølge VG vil 22. juli-kommisjonen oppnevnes av Kongen i statsråd i dag fredag. Regjeringen vil samtidig fastsette mandatet.

Ett annet medlem av kommisjonen skal ifølge VG være den norsk-pakistanske terrorforskeren Laila Bokhari (36) ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI).

Jens fikk nei av partilederne
Jens Stoltenberg hadde også ønsket at alle partilederne skulle stå sammen med ham når han skal presentere 22. juli-kommisjonen offentlig, trolig etter statsråd fredag.

Opposisjonen takket nei. Ifølge Venstre-leder Trine Skei Grande er begrunnelsen at dette er regjeringens kommisjon, ikke Stortingets.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis